Araca Pasta Cila Yaptırmak Boyayı inceltir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Navaron
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bsenbay' Alıntı:
arkadaşlar arabayı aldığımda ziebart ta iç koruma yaptırdım koltuk-halı-vinil bana söylenen üzerine kahve bile dökülse bezle silince bir şey kalmayacağı id ama malesef hikayeymiş su döküldü hemen sildim olduğu gibi koltuğ leke yaptı ayrıca bir çok yerde lekeler var bir defa gittim garantiden dolayı yenilediler ama gene aynı şey oldu şimdi garanti süresi bitmeye yakın tekrar götürecem bence güvenmeyin boya koruması yaptırmadım bilgim yok oyüzden
Bende ziebarttan iç koruma yaptırmıştım ama ben faydasını görüyorum,bir sefer çikolata düşürmüşüz onun ezilmiş izini bile hafif bir nemli bezle çıkardık ama sıvı yağlı birşey dökülürse onun koltukdan çıkacağını pek zannetmem. Diamond Gloss yaptırınca dış koruma az çok koruyor bence, şiddetli darbelerde çizik olmuyor mu oluyor ama işe yaradığını şuradan biliyorum D.Gloss yaptırdıktan sonra ilk başlarda çizik , renk değişikliği olmazken veya minimalken sene ilerleyip D.Gloss'un etkisi azalınca çizikler daha narin darbelerle ortaya çıkıyor. Bir de yıkamada muhakkak fırça kullandırmamak lazım, boyanın ve kaportanın en büyük düşmanı bir fırça, 2 kuş pisliği hele de kuruyup sertleşirse.Reçineyi de unutmamak lazım.
Ama zieabarta ödenen paraya değer mi ona birşey diyemeyeceğim fiyatları çok yüksek.

Diamond gloss, dış boya korumadan farklı bir olay sadece yeni araçlara yapılıyor.Boyanın üstünü ince bir zar atılıyor bütün dış etmenler ona etki ediyor,kuş pisliği reçine vs ,ama boya korumada böyle bir sey yok düpe düz cila başka hiçbir açıklaması yok.80 ytl kutuyu al +25 ede makinayı 3 ayda bir yap bence çok zor bir iş değil adamların yaptıkları belli.

Biliyormusunuz bilmiyorum ama buraya hafta içi sel bastı çok şükür arabama fazla bişe olmadı 25 ytl verdim yıkamacıya cillop gibi yaptı sonrada bu sabah aldım cila mı pamuğumu hooop cila mı çektim bir baktım hanım fabulosolu su yapmış onunlada koltuklar ve döşeme hooooppp arabam sıfır gibi oldu...ama ilk iş kılıf yaptırma olacak işim...

Bence hiç bulaşma kılıf işine,eğer imkanın varsa deri cinsi bişey var adını hatırlayamadım şimdi.Kaç ay önce sanayide bi oto döşemecide görmüştüm.Sigara külüyle falan yanmadı harbiden denedik.Ama o zman için komple döşemeye 850 gibi bi rakam vermişti ...

çok para be baba veremem şimdi o kadar sis lambası takdırayım dedim serviste 300 lü rakamlardan söz etti bir şekilde hanıma da belli etmeden yaptırtmam lazım :P

Bencede kis tam gelmeden cilani yap.Ama hava sartlarina dikkat et.Bu konuda arkadaslar nasil havada yapilmasi gerektigini yazmislar bide ben yazmayayim.Ama baya yorucu sana kolay gelsin...

Geri