Aracım Benzindeyken Sabahları Gaz yemiyor..?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ao1983
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ao1983

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Kas 2008
Mesajlar
41
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar sorun aslında yaklaşık 8 aydır falan var 2001 model opel corsa comfort aracıma tüp taktırdıktan sonra sabahları ilk çalıştırdığımda benzindeyken gaza bastığım halde gitmeme ve tekleme yapmaya başladı aradan bir 10 sn sonra motor ısınınca düzeliyor.araç tüpe geçtiğinde hiç problem yok.ve sonraki gün içinde aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda da problem yok nedeni ne olabilir sizce??
 
Bir ara bende de olmuştu,motor ilk çalışmadan sonra boğuluyor ve bir süre zor gidiyordu; sonradan çözdüm, akşam motoru stop ettiğimde baktım ki enjektörlerden bir miktar gaz daha motora kaçırıyor ve bu da sabah aracın boğulmasına sebeb oluyor.Sizin sorununuz da böyle bir arızadan kayanaklanabilir.
 
ara sıra aracı benzıne alıp agresif kullan 5-6 bin devir depoya benzin katkısı at tekrar dene
 
ara sıra aracı benzıne alıp agresif kullan 5-6 bin devir depoya benzin katkısı at tekrar dene
Benzin katkısı olarak ne önerirsiniz ne almalıyım??
 
benzin istasyonlarında satılıyor 15 tl gibi rakamları var ben p.o den aldım
 
Benzin katkısı derken depoyu ve motoru temizleme özellikli olanlardan katma. Sebebini söyle örnekleyim 2006 yılıydı galiba motoru temizleme katkılı bp ultimet ile 1996 model 1,6 karbüratörlü tipomun deposunu fullemiştim sonra o katkı işini yapıp 10 yılldır temzlik görmeyen depodaki tüm pisliği çözünce 2 defa karbüratörcüye gittim : ))))
 
aynı sorun bende de var öle biniyorum bakalım gittiği yere kadar...
 
benim babamın vectradada aynı sıkıntı var. lpg beyni değişti 1 ay normaldi şimdi tekrar aynı şey var. lpg takan yer ile konuştum bu sefer beyin+lpg enjektörlerini değiştirip deneyeceğiz. bence lpg enjektörleri kaçırıyor gibi. lpg markası atiker.
 
aynı sorun bendede var, bijonlar ve bobini değiştirdim motor soğukken sorun aynı :(
 
Geri
Üst