Aracımı sattım....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ezgene
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
jamesbaba ben aracı satarken emniyetten yazı almadım acaba dediğin üzerinde kredi olan araçlar için mi geçerli? çünkü sadece temiz kağıdı, ruhsat ve nufüs kağıdı ile verdim satışı ;)

Banka kredili araçlar için rehin kaldırma yazısı ama emniyetten değil trafikten alınıyor daha doğrusu aracın kayıtlı olduğu trafik şubesinden aracın rehinini kaldırıyorsunuz ve karşılığında rehini kalktığına dair bir kağıt alıp + ruhsat + temiz yazısı + ve kimlikle noterden satışı yapıyorsunuz

Banka kredili araçlar için rehin kaldırma yazısı ama emniyetten değil trafikten alınıyor daha doğrusu aracın kayıtlı olduğu trafik şubesinden aracın rehinini kaldırıyorsunuz ve karşılığında rehini kalktığına dair bir kağıt alıp + ruhsat + temiz yazısı + ve kimlikle noterden satışı yapıyorsunuz

ok. saolasın daha evvelden hiç rehinli araba alıp satmadığım için bilmiyordum. öğrenmiş oldum ;) şimdi alacağım arabaya hayatımda ilk defa kredi kullanacağım ona koyulacak rehin heralde. kredisi bitmeden satmak istersem dediğin işlemler doğrultusunda satılacak.

evet rehinli olan içindir
ezgenenin aracı nasıl aldığını bilmediğim ve tahminince kredili aldıgını düşündüğüm için o şekilde yorum yaptım

ok. saolasın daha evvelden hiç rehinli araba alıp satmadığım için bilmiyordum. öğrenmiş oldum ;) şimdi alacağım arabaya hayatımda ilk defa kredi kullanacağım ona koyulacak rehin heralde. kredisi bitmeden satmak istersem dediğin işlemler doğrultusunda satılacak.

Aynen öyle ama ilk önce banka borcu kapanıp bankadan borcu yoktur ( rehin kaldırılmıştır ) yazısı alacaksın :)

araç rehin degil.peşin almıştım...

hakanın dediği yönergeleri izle yardım istersen burdayım

eyvalah sagolasın...çek varmış bi de ocak ödemeli.bankaya gidecem.hesabına mı bakılacakmış.bişey varmışş.burada bi nalbur arkadaş var o dedi..karışık yav..al gülüm ver gülüm olacak aslında alacan parayı verecen anahtarı :)

çek varsa işin içinde bankayı sen arayıp konuş, çek numarası ve hesap sahibi hakkında bilgi istiyorum de. banka sana çekin güvenilir olup olmadığını söyleyecektir. ama ben olsam çek ile araba satmazdım. ve eğer çek ile kesin satış yapacaksan araç bilgilerini ve çek bilgilerini içeren bir anlaşma imzalayın kendi aranızda. çeki aldığın günün tarihini muhakkak atın, vadesi geldiğinde problem yaşarsan elinde evrağın olur. yani gayrı resmi ama ileride problem yaşarsan avukat vasıtası ile resmi evrak gibi kullanılabiliyor ;)

arabanda rehin yoksa zaten bir önceki sayfada anlattığım şekilde yapabilirsin.

ezgene sakın arabayı satma peşin para getirsin öyle al
birde ocak ödemeli,düşünsene sen o tarihe kadar çek ile araba alabilecekmisin ? alamazsın kimse vermez sen gel vazgeç bu satıştan elbet peşin alacak birisi çıkacak

ezgene sakın arabayı satma peşin para getirsin öyle al
birde ocak ödemeli,düşünsene sen o tarihe kadar çek ile araba alabilecekmisin ? alamazsın kimse vermez sen gel vazgeç bu satıştan elbet peşin alacak birisi çıkacak

bir bakıma haklısın ama a3 hemen alınacak bir araba degil.araştırmak lazım...opeldeki gibi donanımı standar degil.euro üzerinden satıldıgı için su anda 3-4 bin Ytl UCUZ...euro ne olur bilemiyorum...bugün gedizlere gidecegiz.gedizler bakımlı oldugu için...

Geri