Aracın yatak sarıp sarmadığı nasıl anlaşılır ?

karazindan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşla giderken araba duman çıkarıyor dedi egzozdan çıkmaması lazım dedi (ben biraz fazla gaz verdim ondanda olabilir) biraz sesi dinledi yatak sarmış olabilir dedi peki ben nasıl anlıcam yatak sarıp sarmadığını. 93 vectra A 1.6

o araç yatak sarsa düzgün çalışmazki hatta çalışmaz bile motor yağını kontrol et bakalım bu arada nasıl bi duman çıkarıyor egsozdan herşey çıkar kim diyor duman çıkmaz diye arkadaşın ustamı ? mavi duman motorun yağ yaktığını gösterir yoğun beyaz duman conta yaktığını gösterir siyah duman turbodan yağdan katalizatörden enjektörden pompadan dolayı atabilir senin aracın ya mavi duman atıyordur yada beyaz.

Ben görmedim dumanı gece idi.Yok araç düzgün çalışıyor gidiyor vs. Tuhaf bir ses geliyor demişti o ses nasıl olabilir ses normalde sanki çok düşük (normal sesin arasında bole traktor sesi gbi duydum :S) traktor sesi gibi geldi.

subab vuruyordur belki yada varsa fincanlardan yapabilir sesi dinlemek lazım. yağını kontrol et bakalım yağın durumu nasıl eksikmii değilmi. yağ olup motor gene yatak sarabilir yağ pompası tıkanır yada arızalandığı zaman. Şüpheleniyorsanız bi ustaya sadece sormak için gidebilirsin.

tok bir vuruntu sesi ise yatak vuruyor demiş olabilir.Ama sesi dinlemeden bişey diyemem.Sadece yazdıklarına binaen söyledim.Çünki yatak sarmış olsa motorun çalışmaz.

Sabah kalkınca bir yağ kontrol yapayım.
Yağ işlevini kaybeder mi peki ? (kimyası bozulur vs.)
Kaybederse zararı ne olur ?
"Yatak sarmış motor çalışmaz" bunu öğrendiğim iyi oldu.
Peki aracın titremesiyle (mesela vites değişirken) bunun bir alakası olabilir mi ?
Tabi bu titreme benim sürüş tarzımlada alakalı olabilir acemilik yani.

Teşekkürler herkeze.

Bence iyi bir ustaya git.Yatak vuruntusu ise ileride başına iş açmasın.Güzelce baktır en azından bikaç ustadan görüş al.

Geri