Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
:) benim aracım da sehır dısı ortalama 200 yakıyo 97 vectra cd 2.0 16 valf bence sizin arabalar da var bişey

aslında uzun yolda çok keyifli ama şehir içi hem kullanım hem yakıt konusu sıkıntılı.

astra h

99 model astra h sahınbıym yaklasık olarak km başı 200lıra yakıo aracım tasarruflu kullnamya gore değişio tabi

8.7 Lt

8.7 Lt/100km yol bilgisayarından alınan rakamdır. Tasarruflu bir kullanım.

shell 95 oktan
soğuk havada ve şehir içi
günlük 13km gidiş 13km geliş ( dönüşte tekrar soğuk motor) olmak üzere yapıyorum.trafikte dur kalk çok fazla.

Seri ama dengeli kullanım moduma girdim mi 11.0lt/100km

Bende de Vectra B var

Benim Vectra 1.7 TDi ve ortalama 100 km de 6-6.5 lt yakit yakiyor. Ama biraz daha ayarlama yaparsam sanki daha da dusurebilirim, mesela daha yavas surus 90-100 km/h , daha kaliteli yakit, v.s. Yinede kendi arabamdan cok memnunum. Birde cok agir 1400 kg.

genel itibari ile kat iptali yaptıktan sonra devirli kullanıyorum ve lpg yi otomatik açıyor durumda iken ki ankaranın soğuğunda 5 dakika sonra bile lpg ye geçiş yaptığı oluyor..

ortalama litresi 1.62 ytl den aldığım lpg ile 50 ytl lik bir yakıt ile 290 km ye yakın bir mesafe alıyorum.. yani şuan ki lpg ücreti ile km başına yaklaşık 17 kuruş civarı yakıyorum.. dolmuş ücretinin 1.5 ytl olduğu ankarada yaklaşık 9-10 km lik bir mesafe dolmuş ücretine gidilmiş gibi birşey yani.. lpg ye geçecekler için bir referans olması mahiyetiyle yazıyı uzattım kusurabakmayın..

Geri