Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benim honda benzınlı az yakıyo ya. 100 km de genelde 10-11 litre.
corsa c 1.7 dizel 105 ytl 750 km.
bende de dizel 1.7 var. full depo ile en fazla 500 km gidiyorum acaba bu kadar yakması neden ? gerçi kısa mesafe ve rampa da kullanıyorum. yakıtı etkiler herhalde baenim araba bu şartlarda 230 ykr yakmakta.

geçen hafta depoyu fulledim...2.920 ytlden toplamda 120ytl ye doldu depo..şuan 710 km yol yaptım ve yaklaşık olarak bi 100km de gidecek gibi...
not:şehiriçi tüketim...

Son düzenleme:
1.6 tigra benzinli 205/40/17 lastikler açık hava filtresi ve abart egsozla

100 km/ 6,2 lt genelde şehir dışı 90-100 arası kullandım. ara ara 120-150 arası bastım

o 1.7 dti olamaz. 2.5 falan olmasın. kesin bir sıkıntısı var. 500 km ben ılk defa senden duyuyorum.

istanbul köprü trafiği hergün işe git gel..
nişantaşı.. çekmeköy..

Shell eurodiesel 0.177 kuruş kilometrede.. çekiş normal.. gürültü normal..
Opet Eurodiesel 0.170 kuruş kilomrtrede.. çekiş az.. gürültü çok..
Total excellium 0.165 kuruş kilometrede.. çekiş iyi.. gürültü çok az..

son 3 depoda edindiğim izlenimleri aktarmak istedim..

sizde hangi yakıtla araç daha sessiz çalışıyor yazarsanız sevinirim..

Son düzenleme:
arkadaslar 34.68 litre 489 km yakmis arac sizce nasil 2005 astra sport cdti 101 ps not;sehir ici ve otaban karisik

en son ölçümüm 50 YTL ile 195 km civarı.(aşağı yukarı %30-35 şehir içi %65-70 çevre yolu).10.000 bakımı da yaklaştı bu arada.İyi gibi sanki...

1.7 dikate aldinmi
ben ilk defA ölcüm yaptim bana da fazla gibi geldi tekrar fulledim depoyu bir kac gün sonra tekrar fulleyecem bakalim ne olacak

1.7 dikate aldinmi
ben ilk defA ölcüm yaptim bana da fazla gibi geldi tekrar fulledim depoyu bir kac gün sonra tekrar fulleyecem bakalim ne olacak

sonucu bildirirsen bizde bilgileniriz..

birde bu 50 ytl ile şukadar gitti.
20 ytl benzin aldım bu kadar gitti gibi ölçümleri depoyu fulleyerek mi söylüyorlar..
yoksa ışığın yanmasına göre mi?

eğer fulleyerek yazmıyorsanız değerlerin hepsi yanlış oluyor..

Geri