Senin araba tahminim ortalama 1lt gazla 6km götürüyor arabanın motoru 1.6 ise fazla yakıyor 2.0 normal....
benimki 1.8 lpg kısık ayarda ortalama 8 km uzun yolda 9 km gidiyor 1 lt gazla 20 ytl ile şehir içi 95 km uzun yolda 110 km felan gidiyorum....
Bazı istasyonlarda hilede oluyor bence aygazdan şaşmamalısın. lpg ayarını biraz kıstır sıralılarda normal ayar bozulmaz diyolar ama istersen kıstırırsın bide deponu tama yakın doldurmanı öneririm içinde 4-5 lt kaldığı için veya bi miktar hava olduğu için tam dolmaz zaten...
Benim bilader çukurova üniversitesi kimya bölümünde okuyor. lpg yi hocalarla araştırmışlar hocaların yorumu ve deney sonucunda ortaya çıkan gerçek şu: tankın büyüklüğüne göre tankın içerisinde az olan gaz sıvılaşıyor ve uçuculuğu artıyor umarım yardımcı olabilmişimdir........
Sana bir önerim daha var gaz tankındaki gazı tamamen bitir benzinde çalıştır lpg ustana götür tankın havasını aldır ondan sora devamlı güvenilir bir istayondan al gazı çok değiştirdiğindede araba sapıtıyor....
:good:
işte bujileri değiştim...açık hava filtresinide soktürdüm...aldık gaz ölçücez...ne olursa olsun açık hava filtresi sıvılaşma filan en az yine 100km gitmesi lazım...