Malum bayram tatili gidiş dönüş, aracımın yakıtını iyice ölçme şansım oldu.
Ankaradan Trabzona gidiş : Mesafe 800 km
Depoyu Ankaradan fulleyip yola çıktım. Müthiş bir yagmura yakalandık ve 3 saat kadar bu yagmurda yol aldık. Tam olarak Samsun Terme'de km ibrem 535 iken benzine geçti, yani gaz bitti...Depomu tam 36 lt'de kesecek sekilde doldurtmustum(42 lt simit depo max 36 lt alır). Kısacası 6.73 lt/100 km tüketim yakaladım. Ankara'da opetaygaz lpg 1.75 ytl/lt den km de 11.7 kuruş yaktı. Ancak hızım 90 idi ve 100 ü kesinlikle geçmedim.Kaba tarifle 2750-3000 devir aralıgında aracı kullandım. Yakıt ölçmek için bayagı yavaş gittim kısacası...
Giderken 1.92 ytl/lt aygaz aldım tekrar. Aynı tüketimi memleketteki mesafelerde de yakaladım ve 13 kuruşluk bi tüketim oldu.
En güzeli ise dönerken idi. Buna ben de inanamadım. Zira Ankaraya dönüşte hızım 80-90 gibi kullandım. Ve inanmayacaksınız ama 36 lt ile tam 610 km yol yaptım. Yolda samsuna kadar trafik vardı zaten hız yapamazdım, çorum mevkiinden sonra da yol düzdü ve hızımı 80 sabitledigimi hatırlarım,2100 devirlerde falan kullandım. Hani derler ya aheste aheste gittik. Bu arada bebegimiz için de aracı sallamamak icin de yavaş döndük. 13 saatte ankaraya geldik. 3 saat kadar molamız oldu dönüşte.Bu arada yavaş gitmek insanı hiç yormuyor.
Evet dönüşte 36lt/610 km = 5.90 lt/100 km lik tüketimim oldu. 1.92 lik gaz ile 11.3 kuruş yaktık km de.... Daha önceleri forumlarda bu tüketimleri yazan arkadaşlar olurdu da inanmazdım...Artık ben kendim şahidim.
Giderken 3 kişi idik ve bagaj yarım idi.
Dönerken de 3 kişi ve bagaj full, içerisi full dolu idi...
Teşekkürler Mocan