Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
astra cdti ile uzun yolda 90-120km hız ile ortalama tüketim 4,2 - 4,7 arasıdır.
şehir içi istanbulda iseniz 5,9 - 6,6 ortalama sabit değerlerdir.

Bu değerlerin altında yaptım diyenler niye yalan söylüyor gerçekten merak ediyorum..

Merakını gidermek için direk o arkadaşlara sorabilirsin mesela nasıl oluyor diye...

60 liralık gazla 375-410 km yol yapıyo bizim araç tabi şehir içi uzun yol karışık

Merhaba bende 2010 model 17000km de hatchback astra var 100km şehir içi 8.6 litre gösteriyor yol bilgisayarı ve araç gerçekten bana göre fazla yakıyor.

Tatilden yeni döndüm. Tekirdağ-Fethiye arası gidiş geliş toplam 2230 km yol yaptım. Yolun müsait olduğu durumlarda 120-130 nin altına düşmedim. Ancak, özellikle bölünmüş yol olmayan şehirler arası yollar ile tatil beldelerindeki yoğun trafik malum. Klima da 2. konumda sürekli olarak açıktı. Ortalama 5.5 lt/100 km, hesapta yanlışlık yoksa 1 km.de 165 krş yaktı. Önceki arabamla (1.6 Astra G) aynı yolu yapsaydım ortalama 6.2 lt/100 km civarında olurdu.

astra cdti ile uzun yolda 90-120km hız ile ortalama tüketim 4,2 - 4,7 arasıdır.
şehir içi istanbulda iseniz 5,9 - 6,6 ortalama sabit değerlerdir.

Bu değerlerin altında yaptım diyenler niye yalan söylüyor gerçekten merak ediyorum..

böyle söylemenize gerek yoktu bence. herkesin kendine göre bi kullanım tarzı vardır. yakıtında en önemli etkeni zaten bu ;)

[FONT=verdana,geneva,lucida,'lucida grande',arial,helvetica,sans-serif]V[/FONT]alla inanılmaz az yakıyor,
Ölçmedim hiç ama,
1.75TL gaz fiyatı, 15TL alıp 130Km yapıyorum...
Hiç kimse inanmıyor, benimde inanasım gelmiyor 2.0 motor ve 90-100 km/h ile kullanıyorum (uzunyol [Ankara eryaman-kırıkkale])
Acaba benzinle karışıkmı yakıyor diye düşünmedim değil... Böyle birşeyinde olması imkansızmış...

Seat Toledo 2001 1.9 TDI : Şehir dışı 90-100 arası bassan 1200-1300 km götürüyor. Şehir içi ortalama 900 km kadar yol alıyor.

şehir Dışı 1 depo ile 181 krş ..

focus 16 16v hb lpg de şehir içi en iyi zamanında 270 yakıyor...
uzun yolda 170 falan yakıyor ...

Geri