Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1997 astra f düz vites
ankarada gazı 1,18 den aldım. 50 tl 245 km yaptı. tamamı şehir içi.
lastikleri 185/60/15 yaptım. jantları çok hafif. motor yağını, filtreyi ve hava filtresini değiştirdim... kış gelene dek yakıt sorununu çözdüm gibi.

1997 astra f düz vites
ankarada gazı 1,18 den aldım. 50 tl 245 km yaptı. tamamı şehir içi.
lastikleri 185/60/15 yaptım. jantları çok hafif. motor yağını, filtreyi ve hava filtresini değiştirdim... kış gelene dek yakıt sorununu çözdüm gibi.

1.18 nereden aldın? :D

1.18 nereden aldın? :D

ostimden araba pazarına doğru giderken (bağdat caddesi) sağda Petline istasyonu var (OSPET) oradan aldım.
İstanbul yolundaki Moil de (Milangaz satıyor) enson 2,09 gördüm. bilginize:)

98 Astra F Sedan 1.6 16V Düz Vites. Lovato LPG li.
Bütün Filtreler-Yağ-Buji yeni değişti.
Daha dün ölçüm yaptım.
Tankı Fulledim,bu arada 40 Lt. tank 23.5 Lt. Gaz aldı,bence şamandırada anormallik var.
Şehir içi 75 Km. yaptım aynı istasyon aynı tabancada 20 Tl lik gaz aldı.
20 Tl / 75 Km. = 266 Krş. yakmış.
Bence çok yakıyo 20 Tl. ile 90 Km. gitmesi gerek.
Şimdi neden yaktığını araştırma içindeyim.
Gerekirse LPG yi sıfırdan değiştiririm. Sanki Lovato olduğundan gibi geldi.
Yakın arkadaşlarda Az yakan arabalara bakıyorum LPG si Atiker.

istanbul'da bir arkadaşım 0 km aldığı ww jettayı 3 ay kullandı . yakıttan o kadar şikayetçi idi ki. bir anlam veremiyordum. bir ara doğuş oto merkezine kapının önüne arabayı bıraktı... yetkili kişiye de anahtarı bıraktı.. anahtarları bırakırken de "jetta dediniz, jet gibi yakıyor traktör gibi gidiyor" dedi. alın arabanızı istemiyorum dedi. yetkili kişi ikna etti.. yanına mühendis verdiler arabayı incelettiler, arabayı kullanışına baktılar. (tabi bizimki biraz agresif kullanıyor arabayı) böyle kullanırsan tabi yakar dediler. iyice deliye döndü. ben de şahit oldum.. yol bilgisiyarı 100 km de 39 litreleri filan gösteriyordu :) bir ara.
araba 10 bini devirdi şimdi yakıt düzene girdi. doğuş otodakiler de kurtuldu ben de. :)

ostimden araba pazarına doğru giderken (bağdat caddesi) sağda Petline istasyonu var (OSPET) oradan aldım.
İstanbul yolundaki Moil de (Milangaz satıyor) enson 2,09 gördüm. bilginize:)

1.18 yani...

şu anlık tüketimle muhatap olmayıp ortalamaya baksak herkes rahatlayacak ama ne zaman:cool:

özür dliremi nadirciğim 1,18 yazmışım. 2,18 yazacaktım. şimdi 2,17 aynı yerde

Opel Astra HB Classic III 2011 1.6 benzinli 115 beygir. Ne kadar yakıyor acaba bilgisi olan varmı ?

Geri