Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benim 2.0 vectra uzun yolda 200 şehir içinde 260 bin yakıyoo

100 ytl benzin 550-600 km 2003 astra 1.4 500 kmsi sehirdışı gerisi şehir içi, serkan servisteki arkadaşın dediği doğru, özellikle hafif meyilli yollarda gazı tamamen bırak farkı göreceksin. ben sürekli bu taktiği kullanıyorum.

abi sizin arabalar çok yakıyo benim arabam nazar etmeyin kışın bile 140 bin civarı bişeler yakıyo , havalar ısınınca yazın 44 litre mazotla şehir içinde 850 km yaptığımı hatırlıyorum

serkan75' Alıntı:
100 ytl benzin 550-600 km 2003 astra 1.4 500 kmsi sehirdışı gerisi şehir içi, serkan servisteki arkadaşın dediği doğru, özellikle hafif meyilli yollarda gazı tamamen bırak farkı göreceksin. ben sürekli bu taktiği kullanıyorum.

Dikkatli okumadın galiba yaw...:)Eğimli yolda değil düz yolda bu....Eğilimli yolda elbet motor kompresörü devreye giriyo yakıt yakmıyosun ama benim dediğim düz yoldaki taktik...:rolleyes:

en iyi hesaplama teknıgını kullanmıssın yanılma olmaz bu tur hesaplamada.. uzun yolda az yakar abıı gaz pedalının 4/1 kullanıyorsun. bende bı deneme yaptımda 4.6 litre yakmıstı:D ancak fazla sıkıstırmamak lazım

mahkum006' Alıntı:
uzun yolda 140-160 arası gidince 190 yakıyo... astra 1,6 16 v... bence normal... hatta az yakmış...

bencede normal gibi benım gecen buraya konuda acmıştım şehir içi
170 000 yakmıştı şehir dışını sen düşün yanı :D

en iyi benim araba heralde

2005 astra 1.6 klasik comfort var bende karışık 170 ytl yakıyor.arkadaş gibi depoyu fulledimmi 700 km gidiyor.bende mazda 2.0 vardı.240 ytl.yakıyordu.rahat ettim valla.lpg diye bi sorunum yok en azından.

benim arabamda şehir içi 230 civarı uzun yoldada 160 ila 165 ykr arası yakıyo maaşallah

pompadan pompaya deişikliklik gösterirr!oo benzin tabancasının 2 kademesi varr!1. si yavaş 2. si hızlı!2. sinde tabanca erken atıyoo basınçtan dolayı kköpürüpp erken dolmuşş gibii olduğu içinn!ama 1. sinde köpüklenme daha az olduğu içinn daha çokk doluyoo ve tabanca daha geç atıyoo!oo yüzden ilk full lemenizde 1. ayarında fullemişinizdir daha çok doldurmuşsundur!2 .fullemenizde 2 ayarında doldurmuşsundur ve depo tam dolmadan atmıştırr!veyada aracın hakkaten kokluyodurrr:)

abi ben napim şimdi yaaa 10 ytl lik benzin alıp yakım mı arabayı 1.4 araba sehir içi 400 bin yakıo yaaaa 1.6 arabalar 230 bin yakıo kafayı yiyecem:mad:

Geri