Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
keşke benzinde rahat rahat binebilsek iş zorunluluk olmasa...

Aslında işin komik tarafı uzun yolda basmadığım zaman benzinde 6,5 lt gibi bir tüketimi var.

Aslında işin komik tarafı uzun yolda basmadığım zaman benzinde 6,5 lt gibi bir tüketimi var.

kullanılan güzergah kesinlikle önemli. ben aksaray-ankara arasında 5,9 lt /100 km gibi gitmiştim. 230 km'yi 13,1 lt tüketim olmuştu. uzun yolda benzinle lpg arasında fazla bir fark kalmıyor.

Selam Arkadaşlar
kız arkadaşıma yeni 2002 model corsa c 1.0 eco aldık, hemen de foruma üye oldum. henüz kullanma konusunda kız arkadaşım sıkıntı yaşadığı için araç bende duruyor. Bende km'de ne kadar yakar hesabı bir denemeye giriştim. 50 TL'lik benzinle 150 km yol yaptım. :) ama ilk kez 1.0 motor kullandığım için yakıt tüketimini düşürebilirim gibime geliyor. Sizinde fikirleriniz almak amacıyla bu bilgiyi burda paylaşmak istedim. Bu arada LPG değil tabii ki, Benide aranıza kabul ederseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.
SAYGILAR

çok iyi bir değer aslında. ilerde biraz daha düşer. aracın çekişinde vs bir sorun yoksa corsa için başarılı bir motor olmuş denilebilir.

tamamen aksaray içi...100 tl lik mazotla 300 km yapabildim...performanslı kullanım çoğunlukla...
ne kadar tam dogru tesbit olmasada lamba yandığında aldım tekrar lamba yandığında aldım böle bir ölçüme dayanarak söylüyorum...
mazot litre fiyatı 4.36 kuruş...

Son düzenleme:
iki gün önce depoyu fulledim bogazına kadar,,, 216 tl ye doldu. 166 km yaptım, bensin ibresi kıpırdamadı. umarım şamandıra takılı kalmıştır., bozmadıysak iyidir. :D acaba düzelirmi die depoyu yeniden bogazına kadar doldurdum. 45 tl ye doldu tam olarak. Umarım şamandıram düzelir...

benim araç çok ekonomik. yakmıyor hemde hiç yakmıyor. 100TL benzin aldım 2 ay olacak neredeyse hala içinde benzin var. az yakar çok kaçar ama binebilirsen:D

öncelikle herkese merhabalar yaklaşık 1 saat önce uzun yoldan geldim. aracım vectra 1.6comfort 2001 zorunlu olmadıkça 130-140 km/h hızdan aşağıya düşmediğimde 27lt lpg ile 325 km gitti yani 100 km'de 8,3lt gibi ortalama çıkıyor. tabi 110 km/h hızı geçmessek 7 lt gibi bişey yakar herhalde.

öncelikle herkese merhabalar yaklaşık 1 saat önce uzun yoldan geldim. aracım vectra 1.6comfort 2001 zorunlu olmadıkça 130-140 km/h hızdan aşağıya düşmediğimde 27lt lpg ile 325 km gitti yani 100 km'de 8,3lt gibi ortalama çıkıyor. tabi 110 km/h hızı geçmessek 7 lt gibi bişey yakar herhalde.

bende de aynı araçtan var. geçen ay ankara'dan sakaryaya otoyolda 100-110 km hızı hiç geçmedim. araba dolu değildi. klima kapalıydı. üç kişi vardı arabada 6-6,5 lt lpg tüketim değeri yakaladım. sıkılmazsan sakin kullanırsan baya tasarruflu oluyor.

Geri