Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
birazdan yola çıkacağım. bakalım şehir dışı ne kadar yakacak. off offf. o yol çekilir mi aç susuz.. :(

şimdi eve geldim. evim evim güzel evim. yoruldum yaaaa....

38 lt lpg ile tolamda 401km.

230 km şehirler arası klima açık, rüzgar karşıdan şiddetli esiyordu.
30 km şehir içi.
140 km klima kapalı, rüzgar karşıdan şiddetli esiyordu.

110km/s'nin altına hiç inmedim diyebilirim çift yolda. arada bir yol tek şeride düştü oralarda kamyon arkalarında oyalandım biraz. müsait bulduğumda da kuralları biraz ihlal ettim :D

şehir içi 100 liralık (22lt) benzinle 340 km yol yapıyorum (litresini suan 4 59 dan alıyorum )

6.6 yakıt tüketimi süper ötesi bence.

şehiriçi yüklü 100 kmde 35-36 litre :D

Yok usta şehir içi kullanıyorum.
Çok mu düşük yakıyor benim kafam karıştı:confused::confused:

şehir içi 7 lt/100km gibi bir lpg tüketimi yapar ki bu da 6 lt/100km benzin tüketimi diyebiliriz. mümkün mü? bence değil çünkü aracın fabrika verisi karma tüketimi 6 lt.

siz şehir içinden kasıt olarak çevre yolu kullanıyor olmayasınız.

şehir içi 7 lt/100km gibi bir lpg tüketimi yapar ki bu da 6 lt/100km benzin tüketimi diyebiliriz. mümkün mü? bence değil çünkü aracın fabrika verisi karma tüketimi 6 lt.

siz şehir içinden kasıt olarak çevre yolu kullanıyor olmayasınız.

Çevre yolu da olsa mümkün değil ya... bu değere ulaşmak için inip aracı iterek götürmek gerek... mümkün mü ya? opelin resmi sitesinde bile bu değerler verilmiyor...

2 hafta önce taktırdığım BRC kit ile,
Montaj esnasında doldurulan 20TL gaz sonrası (aracı aldığımda ne kadar kalmıştı bilmiyorum) 74TL'ye (LT=2,61TL) depoyu doldurdum.

370km olduğunda yeşil ışık yanıp sönüyordu ve tekrar doldurdum. 59TL'lik gaz aldı (LT=2,40TL)

Buna göre 59TL / 370km = 16krş yada 59/2,4= 25LT gaz, 100km = 6,75LT

370km tamamen İzmit içi ve Adapazarında kullanıldı. Hatta bu arada aracı muayeneye de soktum.

brc takılı araca 85tl'lik gazla full oluyor gaz 2.49'dan tam tamına 220 km götürüyor :/

Geri