Aracınızı nerede yıkatıyorsunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BugattiV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aracınızı nerede yıkatıyorsunuz?

B֜LENT link' Alıntı:
Yikamacilarin cogu kuyu suyu kullaniyor buda nikelajlara zarar veriyor kaportayada. 
Meguiars arac sampuaniyla kendim yikiyorum.

045thumbsup

Petrolden uzak durmak lazım kireç işini düşünmemiştim hiç

Kendim yıkıyorum içim rahat iyice her yerini özeniyorum hızlı cilasınıda atıyorum her yıkamadan sonra :)

Kireçten nikelaj zarar görmüşse nasıl düzeltebiliriz? Fikri olan var mı? Benim aracın cam çıtaları matlaştı, garip bir hal aldı resmen. Sirke sürmek işe yarar diye bir efsane var, deneyen oldu mu hiç yoksa tavsiye edeceğiniz bir marka var mı?

cif kullanırsan bu sorunu halledersin  .

BugattiV link' Alıntı:
Kireçten nikelaj zarar görmüşse nasıl düzeltebiliriz? Fikri olan var mı? Benim aracın cam çıtaları matlaştı, garip bir hal aldı resmen. Sirke sürmek işe yarar diye bir efsane var, deneyen oldu mu hiç yoksa tavsiye edeceğiniz bir marka var mı?

Sirke de kireci söker, çok ağır olmayan kireç çözücülerle de sorunu halledebilirsiniz ancak sonradan temiz su ile durulayıp hemen kurulamak şartıyla.

Bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum; arabanın üzerinde boya koruma ya da nano koruma varsa, sirke ya da cif benzeri bir ürün kullanırsanız, kirecin yanında bu korumayı da sökersiniz!

Aracımı teslim alırken boya koruma yaptırmıştım. Yalnız boyayı değil sadece krom çerçeveyi silsem cifle veya sirkeyle bir şey olmaz herhalde.

2 ayda bir kesin servise gidiyor herhangibir sıkıntıdan dolayı orada yıkanıyor geliyor :)

Geri