arıza lambası sürekli yanık kalıyormıyorsa servis birşey yapamaz. servise gittiğinizde karşılaşacağınız dialog aynen şöyle olacaktır:
-geçenlerde arıza ışığı yandı bakabilir misiniz?
-(cihaz bağlanır) ....... hata vermiş. şuanda normal çalışıyor. hatayı sildim. birdaha tekrarlarsa gelirsiniz değişim yaparız.
-problem yok değil mi?
-şuanlık problem gözükmüyor.......... olmuş anlık hata vermiş.
-isterseniz parçayı değiştirebiliriz?
-ne kadara mal olur?
-(bol sıfırlı bir miktar söylenip kısa bir sessizlikten sonra)
- öyleyse ben birdaha yanınca gelirim. diyerek ışığın birdaha yanmaması ümit ederek eve dönülür.
arıza ışığı birçok şey için yanar.cok önem arz edecek bir problem olmaz. yani aracın daha fazla hasar almasını gerektirecek Durum ile karşılaşmazsınız. genellikle fakir zengin karışım, atesleme gecikmeleri ve sensör değer okuyamama gibi durumlarda uyarı verir. arıza araç sağlığı için önemliyse zaten arıza ışığı değil servis ışığı yanar ve genellikle araç ya çok dengesiz çalışır yada çalışmaz.
geçen hafta krank devir sensörüm bozuldu. ilk önce sensör den sinyal gelmediği için arıza ışığı yanıp araç uzun marşta çalıştı sonra sensör tamamen bozulunca arıza ışığı sönüp servis ışığı yandı ve araç hiç çalışmadı. arıza ışığı sürekli yanıyorsa kesin müdahale gerekecektir ama kısa süre sonra sonduyse gittiğiniz ustalarla büyük ihtimalle yukarıda yazdığım diyaloğu yaşayıp eve döneceksiniz. velhasıl ışık sürekli yanmıyorsa yada araç çalışmasında düzensizlik yoksa problem yaşayacağınızı zannetmiyorum.
HUAWEI MT1-U06 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi