arka cam nasıl durduk yerde kırılır

Birkere arkadas sifir mercedes aldi, camlara film cektirdi, lafi uzatmayayim, arka cam tusla buz oldu. Sen film cektirdin mi??? ( Anladigim kadariyla film kuruyunca cami germesinden dolayi oldu)

ben geçen yaz falandı hava acaip basıktı ve yağmur yagacak gibi bir havada park etmiş haldeki bir flash ın arka camının bırden tuz buz oldugunu gördüm muhtemelen hava basıncından falan olma olasılıgıda var

arkadaslar neden ve nasıl oldugunu bılmıyorum am cılma orjınal gf buldum ve takdırdım 60 ytl bence sudan ucuz oldu ıyı kurtardım

hırsızlık amaçlı kırmışlardır ama fırsat bulamamışlar anlaşılan. sende araca binip kapıyı çekince, hava basıncından, çatlak olan cam yere inmiştir.

geçmiş olsun

Eski vectraların arka cam rezistanslarının zamanlayıcısı bazen bozup takılı kalıyor, rezistans açık pozisyonda takılı kalıyor, rezistansın zamanlayıcısını da bir kontrol ettirin. Belki arka camınız fazla ısınıyordur.
Ama arka camın kırılmasının en sık sebebi ufak tefek taşların çarpması, sizin kapıyı kapatmanız uygun darbeyi tamamlamıştır. Bizim arkadaşınızın mercedes aracının arka camına ağaç altında at kestanesi düşmüştü, camı tuzla buz olmuştu.
Camların darbe şiddetine ve yerine hassas belli bir noktaları var o güç ve yere denk gelince tuzbuz oluyor. Mesela el kadar taşla sadece çatlarken , minik buji bilyesi ile tuzbuz oluyor. Mesela Gaspçı tayfası o hassasiyeti bir süre sonra yapa yapa edinip çok kolay cam kırabiliyorlar, biz uğraşsak çekişle dakikalarca uğraşırız

kesinlikle resistans dan dolayi..
fazla isitinca patliyo camlar..
zati astralarada bmw lerde fln resistansin suresi 20 dk..
sonra kendiliginden kapaniyo

benimde başımın arkasında böylebir patlama olmuştu, rezistansın giriş noktasındaki konnektör ark yapmış. Allahtan film vardı camda. Arka koltuktaydım birde.

Geri