Arka Cam Sileceği Motoru

Ynt: Arka Cam Sileceği Motoru

bulent_tnt link' Alıntı:
Hakan bey bugra aracıyla cok problem yasadıgı ıcın bence fazla huylandı butun seslerı dınlemeye basladı acaba gene bir problemmi var diye tereddutlerı var kanaitimce..
biz bugrayla 2012 yılının ilk araclarını beraber aldık ama onun malesef aksilikler başını bırakmadı.
benim aracta sılecek kelepcesı cıktı onda cıkmadı
aracıda su aldı.

Bülent aracın modelinden ziyade hangi teknik olduğu önemli. Yani benim aracım 2011 diye geçiyor ama servis kayıtlarında 2001 model 2010 Teknik 8 diye geçiyor. Sizin araçları da aynı şekilde karşılaştırmak gerek. Bir de senin üretim fabrikan ile başka üretim fabrikasındaki işlemler ne yazık aynı olmayabiliyor.

Arkadaşın aracın teknik modeli ne onu öğrenmek gerek. Belkide sadece modeli 2012. O zamanda gerekli başvurular yapılır.

eketen link' Alıntı:
Bülent aracın modelinden ziyade hangi teknik olduğu önemli. Yani benim aracım 2011 diye geçiyor ama servis kayıtlarında 2001 model 2010 Teknik 8 diye geçiyor. Sizin araçları da aynı şekilde karşılaştırmak gerek. Bir de senin üretim fabrikan ile başka üretim fabrikasındaki işlemler ne yazık aynı olmayabiliyor.

Arkadaşın aracın teknik modeli ne onu öğrenmek gerek. Belkide sadece modeli 2012. O zamanda gerekli başvurular yapılır.
olabilir EMRE  bugra ılede konuştuk bu konuyu oda huylandı herhalde araba eski uretım  fabrıkada cok bekledı falan dedi..
ama herne olura olsun bugranın dili cok yandı
kaldiki sıfır arabada bu kadar problem hicte hoş degil..
konuyu yakından bildigim icin ona hak veriyorum

Teknik modeli sadece servis kaydından mı öğrenebilyoruz? Bir yerinde yazar mı?

bulent_tnt link' Alıntı:
olabilir EMRE  bugra ılede konuştuk bu konuyu oda huylandı herhalde araba eski uretım  fabrıkada cok bekledı falan dedi..
ama herne olura olsun bugranın dili cok yandı
kaldiki sıfır arabada bu kadar problem hicte hoş degil..
konuyu yakından bildigim icin ona hak veriyorum

Ben de katılıyorum bunalmasına Söylediklerim sadece fazla kafaya takmaması her araçta olabilecek şeyler bakımından. Yoksa hak vermiyor değilim. Ama gerçekten araştırın neymiş diye.

GNSpower link' Alıntı:
Teknik modeli sadece servis kaydından mı öğrenebilyoruz? Bir yerinde yazar mı?

Dostum tam bilemiyorum. Bana söyleneni aktardım sadece. Servise sor istersen teknik modeli ne bunun diye. Ben aracı alırken araç 2011 model ama servis kayıtlarında 2010 teknik 8 diye geçer yanlış anlama bana eski aracı vermişler sanma demişlerdi.  Galiba 2010 8. ay üretimi anlamına geliyor. Daha sonra serviste -opak- kartı kaydettirirken şasi no ile bakıldığında (geçen temmuzda) hiçbir güncelleme görünmüyordu. Gerçi hala bakıyorum siteden bu şasi no ile ilgili güncelleme yok gibi birşeyler söylüyor.

Değerli arkadaşlar,
Ben C segmentinde araba araştırmaya başladığımda benim aracım Astra J ve en full'ünü alacağım diye girdim.Sonrasında gelgitlerim oldu.Bu gelgitlerde bu güzel platformda paylaşılanlarla şekillendi aslında.Ve en son kararım Astra almayacağım dedim gittim, Golf 6 Higline DSG almaya karar verdim.Ancak aracın tipi konusunda babamın olumsuz görüşleri beni caydırdı.Sonra dedim segmenti çıkarayım dedım Skoda Super B full almaya niyet ettik, ondada bayinin oyununa geldik.Kapora alıp fiyat garantisi verdiler sonra zam  yansıtmaya çalıştılar derken ilk başladığım nokta Astraya döndüm.
şuanki aracımı tam 4.5 ay bekledim.Ne özel sipariş aldılar nede istediğim aracı bulabildiler derken araç 2012 model olarak Türkiyeye ilk giriş yapan 430 araçtan sadece 1 adet olarak ülkemize geldi.Araç gemiye yüklenmeden hemen bayideki arkadaşım tarafından çekildi.
Neyse, bu heyecanın ardından belli emeklerimizle, kredi vs altına yatarak bu araca sahip olduk.
Aracı kullandığım yollardanmıdır bilemiyorum ancak, hep ufak tefek sorunlar yaşadım.֜stüne su alma olayı oldu.Keza tüm Türkiyedeki Astraların kelepçe takılma işlemi çağrısının sebebi benim araçtır bunuda burda belirtmek isterim.
Neyse dedik, yaptılar ettiler.Bu sefer kaliper pimleri, sonra silecekler, sonra kemer, navigasyon vs derken araç kabininde ses arttmaya başladı.
Servise gidip kaliperleri hallettik( allahtan şimdi lokurtu yok), gel gelelim kemerler sinir bozuyor halen.Navigasyondaki plastik sesi gitti sayılır.
Tamam diyip göz yumuyorum derken bugün bu arka sileceğin yoğun Vuuv şeklinde çıkardığı ses ile asabım tekrar bozuldu.
şimdi size soruyorum, halen taksitlerini ödediğiniz ve çok büyük heyecanla beklediğiniz bu araçtan siz olsanız soğurmuydunuz?yada KEşKE dermiydiniz?
Ben bugün malesef Keşke dedim kendimce..
Yapacak birşey yok, bu ufak tefek olaylardan ötürü zırt pırt servisede gitmek istemiyorum.Aracım 9100km de şuan.15.000 bakımını bekliyorum.Gittiğimde etraflıca baktıracağım.
Hatta halen arabamı seviyorum ve bu haftasonu SOnax da nano boya koruma, motor koruma, koltuk koruma, ön cam yağmur kaydırıcı ve Sonax cam filmi uygulatacağım.Randevumuda aldım.
İşte, gönül istiyor benim arabaya baktığım kadar arabamda sorunsuz olsa...

Bugra bey gecmis olsun umarim baska bisey yasamazsiniz yanliz kelepce sizin olayla baslamadi ben sizin su alma olayindan yaklasik 2 ay once yaptirmistim

Geçmiş olsun, arka silecek motorundan vuvlama sesi benim aracımda da var. Normal seviyede bana göre. Diğer araçlarımdan bir farkı yok açıkcası.

astraowner link' Alıntı:
Bugra bey gecmis olsun umarim baska bisey yasamazsiniz yanliz kelepce sizin olayla baslamadi ben sizin su alma olayindan yaklasik 2 ay once yaptirmistim
Teşekkkür ederim.Umarım y aşamayız diyorum.
Bana söylenen,
Benim yaşadığım ciddi sorundan sonra tüm bayilere bilgi verildiği ve birçok arkadaşın benim servis macerasından sonra telefon edilerek servise çağrıldığı yönünde.Doğruluğu tabiki servise ait, benim bunu kontrol etme şansım yok.

bugrakorkmaz link' Alıntı:
Teşekkkür ederim.Umarım y aşamayız diyorum.
Bana söylenen,
Benim yaşadığım ciddi sorundan sonra tüm bayilere bilgi verildiği ve birçok arkadaşın benim servis macerasından sonra telefon edilerek servise çağrıldığı yönünde.Doğruluğu tabiki servise ait, benim bunu kontrol etme şansım yok.

Benimde klipsim kasım ortalarında takıldı, klima kondansatörü için gittiğimde. Büyük ihtimalle o bayi daha önce karşılaşmamıştır ve bilgilendirme yapmıştır.

Geri