Arka Koltuğa Oturunca Belirgenleşen Lokurtu Sesi

Ynt: Arka Koltuğa Oturunca Belirgenleşen Lokurtu Sesi

mrt54 link' Alıntı:
Hocam Peki Siz Nasıl Yaptınız Uygulamayı  Bu Arkadaş Boruların İzolasyonu için kullanılan köpükten koymuş sen ne koydun nasıl koydun ve ordan nasıl düşümüyo o köpük dışını çift taraflı bantlamı tutturuyo birde dışardan sallandığı  zaman belli oluyomu yoksa lastikleri sökmek mi lazım ben bunu yaparım :)

Bülent abi diğer video ön amortisörlerle alakalı sanırım
evet o köpükten çift taraflı bantla yapıştırıp tuttuduk.köpük tekzende var kalorifer boruları yalıtımında kullanılanladan 2 tl gibi bişeydi.benim çözüm geçici sadece emin olmak için yaptım ve lokurtu diye tabir ettiğimiz ses bu emin oldum.kesin ve net.bende sıfır amortisör takıldığında da vardı çünkü bu ses.sesin sorunu amortisörden değil o plastik tozluktan.kaliperlerdeki pimlerde lastikli tip olanlarla değiştirildi.bagaj kapağına içten yalıtım yapıldı.eski aracımda 1.3 dizeldi onda da bu ses vardı ama dikkat etmemiştim arka kapılardan geldiğini düşünüyordum.ama GTC de kapı olmadığı için kapılarlada alakalı değildi ses ve onca araştırmalardan sonra sorunu buldum:)

sallierim link' Alıntı:
yalnız bendeki ses basit tık tık sesi olarak değil bağagı tok ve yoğun geliyor.hatta arabayı sağa çektirip bagajda birşey mi var diye baktırdım düşünün o derece.önde müzik ve konum itibariyle sesi almıyorum çok fazla ama arkada sesi çok net hissediyorum.Asker uğurlama işimiz var bu aralar ondan sonra servise gidecem kesinlikle.inşallah sıkıntıyı bulur hallederler
birde dizellerde depo yarımdan yukarı olduğunda gelen depo lokurtusu var acaba olabilir mi sizde ki ses? siz aracın içindeyken birisi dışarıdan amortisör tozluklarını sallasın bakalım aynı ses mi?astran mı var ses bitmez:)ufak dokunuşlarla bütün sıkıntılar bitiyor merak etmeyin.ama kanaatimce servis anlamayabilir bişey yok diyeceklerdir

ze623 link' Alıntı:
evet o köpükten çift taraflı bantla yapıştırıp tuttuduk.köpük tekzende var kalorifer boruları yalıtımında kullanılanladan 2 tl gibi bişeydi.benim çözüm geçici sadece emin olmak için yaptım ve lokurtu diye tabir ettiğimiz ses bu emin oldum.kesin ve net.bende sıfır amortisör takıldığında da vardı çünkü bu ses.sesin sorunu amortisörden değil o plastik tozluktan.kaliperlerdeki pimlerde lastikli tip olanlarla değiştirildi.bagaj kapağına içten yalıtım yapıldı.eski aracımda 1.3 dizeldi onda da bu ses vardı ama dikkat etmemiştim arka kapılardan geldiğini düşünüyordum.ama GTC de kapı olmadığı için kapılarlada alakalı değildi ses ve onca araştırmalardan sonra sorunu buldum:)
Peki Kesin Çözüm Nedir Varmı Bi Buluşun :)

O Zaman Bu Uygulama için Arka Lastikleri Sökemek ve uygun Ürünleri Almak Yeterli okkk

mrt54 link' Alıntı:
Peki Kesin Çözüm Nedir Varmı Bi Buluşun :)

O Zaman Bu Uygulama için Arka Lastikleri Sökemek ve uygun Ürünleri Almak Yeterli okkk
ben evin otoparkında krikoyla halletmiştim ama yaklaşık 3 saat sürmüştü.biraz söküp takması zahmetli.havalar soğuk olduğu için tam uğraşamadım açıkçası sadece emin olabilmek için deneme yapmış oldum ve sorunun bu olduğunu kesinleştirmiş oldum.açıkçası servise giderek orda çözmenin yolunu deneyeceğim ki onlarda bilgi sahibi olsunlar.lifte kaldırınca daha rahat çalışma ortamı olacak:)açıkçası servis müdürü için her ne kadar rahatsız insan modeliymiş gibi gelsemde onlarda bişeyleri çözünce ve çözümleri öğrenince karşılıklı güven oluşmuş oluyor.

kaliper sesini aracı lifte kaldırmadan ya da lastikleri sökmeden anlamak mümkün mü?

sallierim link' Alıntı:
kaliper sesini aracı lifte kaldırmadan ya da lastikleri sökmeden anlamak mümkün mü?
Evet Mümkün Ama Aracım Sport ve  Kol Jant Var Aradan Sokunca Elim Kalipere Ulaşıyo Sallayınca Zaten Sallanıyo Ayrıca Arkadaşın Dediği Tozlukğa Baktım vede oda ses yapıyo bülent abinin paylaştığı videodaki uygulamanın aynısını yaptım köpüklü olanı deneme sürüşüne çıkamadım ses kesildi kesilmedi mi diye ama ses o tozluklardan ise kesilmişitir :)

serviste o tozluklara da baktırtacam zaten.beni aracın yanına sokmuyorlar bakarken böyle bir hakları var mı?yasak diyorlar.sonra da hiçbirşey yapamadan geri veriyorlar.Mal benim benim yanımda bakmaları neden sıkıntı olsun?

sallierim link' Alıntı:
serviste o tozluklara da baktırtacam zaten.beni aracın yanına sokmuyorlar bakarken böyle bir hakları var mı?yasak diyorlar.sonra da hiçbirşey yapamadan geri veriyorlar.Mal benim benim yanımda bakmaları neden sıkıntı olsun?

Öyle hikaye yok kardeşim, girip bakacaksın ben sorunun ne olduğunu görmek istiyorum ve sonrada ne yapıldığınıda görmrk istiyorum diyerek sert çık.

DERSİMLİ link' Alıntı:
Öyle hikaye yok kardeşim, girip bakacaksın ben sorunun ne olduğunu görmek istiyorum ve sonrada ne yapıldığınıda görmrk istiyorum diyerek sert çık.
yaşımız genç diye fazla sallamıyorlar.Hayır yani 21 yaşındaki birinin arabası olamaz mı?İlla yaşı bizden büyüklere sert mi çıkmamız azarlamamız lazım.Benim kişiliğimde büyüğe sert çıkmak yoktur ama zorla adamı bozacaklar

Deniz benim yaşım 31 beni de fazla iplediklerini söyleyemem :)

Geri