Arkadaşlar Sizce Hangi Marka LPG taktırmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AvO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
OBD baglantisindan ayarini duzeltebiliyor, ama enjektorlerinin acma kapanma hizi filan yeterli olmadiktan sonra, enjektorleri ayni kutuk ustunde farkli akis yaptiktan sonra....o ayar ortalamada kullanilan Valtek cakmasi enjektorlerden cikan gazi ayarliyor. Ariza isigi yanmaz, cunku ariza isigi long fuel trimde artik kompensazyon sinirina gelince yaniyor. Ama hassas motorlu araclarda eninde sonunda subap sorunu cikaracak. Bu tip arabalarda OBD de short fuel trim gaza bastikca devamli degisiyor, Atiker neyi takip edecek. LFT takip eder, o da gercek zamanda cok da bir ise yaramaz. Bazi silindirler fakir karisim yasar, bazilar zengin. Averajda oksijen sensoru ortalama bir lamda degeri verir.

Benzin icin ECU hizli bir ayar yapiyor. En guzeli Prinsdeki gibi LPG enjektorlerin benzin enjektorlerini bire bir takip etmesi. Mehmet Ozenclerin cok guzel yazisi var. Bu bilgisayarli ayar isi, kabak lastik takip ABS var demek gibi. Yeni model araclar icin cok saglikli degil. Ozellikle yuksek devire cikan vasitalarda, LPG enjektorunun acik kalma suresi maksimum 15-16ms olur (6000 devirde). Buna gore Atiker enjektorlerin rolantide acik kalma suresi kararli calisma icin gerekli 3.5ms den daha kisa cikiyor.

En hizli enjektorler Matrix. Sonra Keihin, BRC diye gidiyor.

http://www.opelim.net/forums/1674133-post38.html

Bugun bı yerle konustum Arkadaslar artık ATİKER yenı sistem çıkarmıs Gaz ayarını kendı yapıyor aynı italyan markalar gıbı ve arıza ışığı yakmıyor ben onumuzdekı ay taktırcam memnun kalırsam sızede tavsıye ederım 1050 Tl anlastık işçiliği hakkında bı kac kısye danıstım memnun olduklarını soledıler kredı kartına taksıt ımkanlarıda varmıs taktırcam daha sonra detaylı bılgılerı verırım ;)

Son düzenleme:
nerde taktırıyorsunuz hocam?

Taktirdim ama atiker deil mimgaz daha ucuza kaliteli iscilige 700 km oldu hic bi sikinti yaşamadım daha bahcelievlerde kocasinan sanayi sitesinde kral otogaz diye bi yerde

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İzmir de Ayok otogaz atikere taktırdım memnunum. atiker odb li sistem. hiç sıkıntı yaşamadım. bu biraz da marka ve kalite anlayışınıza bağlı bir seçim. aralarında bence dağlar gibi fark yok...

landirenzo yu tavsiye ediıyolar motor garantisi verıyolar dıye duymustum

Geri