Aşırı yakıt tüketimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan önder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

önder

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar, 2012 model tam otomatik 1*4 twinport enjoy aldım. Ancak yakıt açısından beni oldukça üzüyor.ortalama 10.5 lt yakıyor sizce normal mi? Arabam şu an 1700 km de ve bazı arkadaşlar yeni araç başta çok yakıyor sonra düzelir diyen var ayrıca aşırı yaktığından dolayı 1*4 motor ve bu küçücük araba neresine yakıyor şeklinde tiye alanda var. Bu konuda arkadaşların görüşlerini bekliyorum.teşekkürler

Küçük motor az yakar diye bir şey söz konusu dahi olmaz. Özellikle çok büyük motorlara sahip kişiler küçük motorlu araçlara bindiğinde aynı gücü hissetmek adına gaz pedalına daha çok yüklenir durum böyle olunca da işte o küçük motorlu araç tam bir yakıt düşmanı olur çıkar :)

Araç daha yeni zaman içinde değerler düşer biraz sanır derim. ;)

araç daha 1700 km normal çok yakması. ben dayımın corsanın 4 bin km sonra yakıtının düştüğünü gördüm. biraz daha sabredin ve nazik gaza basın. birden şahlansın diye dibine kadar gaza basmak araca çok yaktırır. özellikle sıkışık trafikte yumurtaya basarmış gibi basmak gerekiyor gaza.

Arkadaşlar, 2012 model tam otomatik 1*4 twinport enjoy aldım. Ancak yakıt açısından beni oldukça üzüyor.ortalama 10.5 lt yakıyor sizce normal mi? Arabam şu an 1700 km de ve bazı arkadaşlar yeni araç başta çok yakıyor sonra düzelir diyen var ayrıca aşırı yaktığından dolayı 1*4 motor ve bu küçücük araba neresine yakıyor şeklinde tiye alanda var. Bu konuda arkadaşların görüşlerini bekliyorum.teşekkürler

Merhabalar oncelıkle aracınız performans aracı degıl 1.4 motorlu B segmentı bı arac ve arabanızı nasıl kullandıgınız cok onemli , benım aracımda sızınkının 1.2 motorlusu alalı 2 ay oldu ve yakıtından cok ama cok memnunum ilk aldıgımda çok yakacagını soylediler (ilk iki depoda pistonların etrafı çok ince bi komur tabakası baglar ve bu surtunmeyı mınımuma ındırdıgı anda yakıt duser dedıler ve oylede oldu) aracımı hiç sıkıştırmıyorum gayet sakinimdir hatta aldıgımdan beri yaptıgım max surat 110 falandır ;) Hızı sevmem sakin yolculugu severim daha bu 2 depoluk çok yaktıgı donemdeyken 20-22 kurus yakıyordu şu anda o donemı atlattım sanırsam cunku km de 17-18 kurus yakıyor , Öncelıkle aracınızın ne oldugunu ne amacla kullandıgınızı hatırlayın ve o sekılde surunuz ;) 10 litre gerçekten cok yuksek bi rakam ama şuna emın olun ben 1.2 motorlu corsam ile o rakamı rahatlıkla geçıp belkı 20 lıtre bıle yapabılırım bu tamamen nasıl kullandıgınızla alakalı ;) seneye de buyuk ıhtımalle tup taktırıcam hedefım lpg de 10-12 kurus ;)

ufak motorlu araçtan uzak dur be kardeşim 2.2 vectraya biniyorum karma ortalamam 8 ... 160 km hızla sabitliyorum 6.7 lt... hem konfor hem güç hemde kısmen ekonomi... Daha ne olsun 1.2 1.4 1.6 bunlar ne ya... bassan basılmaz basmasan olmaz.... bundan sonra 3.2 v6 yada 2.5 tdi r5 touareg düşünüyorum hakkını versin de yaksın....

ufak motorlu araçtan uzak dur be kardeşim 2.2 vectraya biniyorum karma ortalamam 8 ... 160 km hızla sabitliyorum 6.7 lt... hem konfor hem güç hemde kısmen ekonomi... Daha ne olsun 1.2 1.4 1.6 bunlar ne ya... bassan basılmaz basmasan olmaz.... bundan sonra 3.2 v6 yada 2.5 tdi r5 touareg düşünüyorum hakkını versin de yaksın....

vergiyi babanız mı yatırıyor sizin :confused: , allah aşkına insanlar dişinedn tırnağından arttırıp alıyorlar arabalarını, çoğu banka kredisi ile alıyor %80 i borç, ay başlarında vade gelince maaş ancak krediye yetiyor sizin gibi 3000 tl vergi ödeyecek para herkeste yok, herşey az yakmak değil, maliyet ile alakalı, sizin aracınızın vergi farkı ile o araca bir yıl akaryakıt alınıp binilir :D 10 lt yaksada adamın umrunda olmaz o zaman :)

Geri