Hayırlı akşamlar,aracım 2005 astra h 1.6 benzinli brc lpg z16xep motor 80000 km,gecen kış başlayan şimdi havalar sogudukca artan seyir helinde iken özellikle 3.vitesten 2.vitese alırken yavaşlama anında debriyaja bastıgımda stop etme huyu başladı(artık 3.vites kullanmamaya başladım inanın bu yüzden),bu olay arabayı ilk calıstırıp 1-2 km gitmeden oluyor yani benzinde,tüpte ise cok nadir,bazen 2 kere falan oluyor bu arada aracta sarsılma oluyor rölantide iken fan motoru gücü azalıp artıyor..ve cok daha da önemlisi (bu yeni başladı)aracım ilk calıstırıp harekete gectikten 100-300 metre sonra gaz yemiyor gaza basıyorum devir saati yukselmiyor sonrasında aniden toparlıyor arac ısınana kadar bunuda 1 kac kez tekrarlayabiliyor...bu ikisi birleştiği zaman inanın cok moralimi bozuyor5 senedir bindiğim bir arac triger baskı balata,bilyası devirdaimi bujileri filtreleri 3 ay once değişti,kelebek bogazı temizlendi(spreyle),egr olmadıgı için bi işlem yapılmadı....motor beyninde bir arıza olabilecegi soylendi yada motor içi kurumlanmıs olabilir dediler..rölanti motoru veya hava debimetresi arızası yada temizliği öneren oldu aracın beyni bir zaman sonra tüpe göre hava akısını falan ayarladıgı için benzinde böyle seyler olur ecu yu sıfırlayın diyen oldu...ben genede sizlere bir danışmak istedim bilgisi olup paylaşana çok teşekkür ederim