Asrtra kullannan arkadaşlar

egr nin durumu nasıl birde kullanım şekliniz vites değiştirme periyodunuz gaza basma oranınız nasıl
zaten şuanda aklıma gelen bi egr birde sübap ayarları var arabayı kullanırken sıkıştırmam 3000 -3500 arası değiştiririm ve birden yuklenmem gaza özellikle sabahları ısıtmadan arabayı katıyen hareket etmem bumlar beim doğru bildiklerim bana göre yanlışım varsa duzeltin arkadaşlar

zaten şuanda aklıma gelen bi egr birde sübap ayarları var arabayı kullanırken sıkıştırmam 3000 -3500 arası değiştiririm ve birden yuklenmem gaza özellikle sabahları ısıtmadan arabayı katıyen hareket etmem bumlar beim doğru bildiklerim bana göre yanlışım varsa duzeltin arkadaşlar
abi birde 2000devirde vites değiştirmeyi dene bence..

egr yi kontrol ettirin arkadaşlrın dedği gibi yada yi bi servise gidip danışın benimkide 450 500 bn yakıyodu sonunda 280-300 bn e kadr düşürdüm bakımlarla vs ve düzgün kullanımla

bildiğim kadarıyla benzin pompasından da yapıyor olabilir bir baktır istersen

Arabayı ısıtmanıza gerek yok bence.O esnada yaktığınız yakıtı yolda tüketin.Aracınız fazla yakıyor benim aracım 2004 astra g kasa şehir içi 30 kuruş,şehir dışı 21 kuruş civarı yakıyor.Bence kopmle bi baktırın.

egsoz geri beslemesine katalizöre ve susturuculara baktırın.içinde boşalma varsa fazla yaktırır.performansıda düşürür.egr yi ve boğazı temizlemenizi öneririm birde.hava filtresine bakmayıda ihmal etmeyin.

Bujileri de kontrol ettirmekte fayda var. Ortalama 15-20 bin km de değişmesi gerekiyor. Orjinal gm çift tırnaklı bujileri öneririm. Takımı 30-35 y
tl civarında. Bir de aracınız sw kasa olduğundan 1.6 motora göre kasa ağır kalabilir ve yakıt tüketimini artrabilir. Arkadaşların da dediği gibi güzel bir bakımdan geçmesi iyi olacaktır.

Benim araç Opel Astra G kasa 1.6 Şehir içinde km' de 35 kuruş, Uzun yolda ise 23 kuruş civarında yakıyor.

bende diyodumkı benim arac 300 kr yakıca arabada bi problem var megersem hepsi oyle yakıyomus :D

boğaz kelebeğini de temizlettirin, benim de araç çok yakıyordu ve ayağımı gazdan çekip tekrar bastığımda sarsıyordu frene basmışım gibi, boğaz temizliğinden sonra hem bu sorun gitti hem yakıt düştü.

Geri