Astra 1.4 T Sport Emme Manifold değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mereve
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra 1.4 T Sport Emme Manifold değişimi

B֜LENT link' Alıntı:
kronik degilmiymis. Siz keske bu forumdan bahsetseydiniz onlara konunun icinde ayni dertten muzdarip kac kisi olduguna bi girip baksalar anlarlardi kronik olup olmadigini.
benim klima kompresörü garanti bitince sorun çıkardı( garanti bitmeden söylemiştim o zaman sorun yok demişlerdi şimdi direk buldular) forumda  değiştirmeyen kalmamıştır heralde ama garantiye sokmadılar bende yaptırmadım merak edenler için fiyatı 4000 tl lik bir kazık attıkları. yakında manifold sorunuda çıkar yeni araç parası isterler artık.opel üretim hatasıda olsa garanti bitince garantiye sokmuyor doğru düzgün.

Değişim benim aracımda da yapıldı ancak herhangi anormallik yoktu sadece uyarı veriyordu.

Klimada sorun yok ancak içimden bir ses "çıkacak" diyor.

astraowner link' Alıntı:
benim klima kompresörü garanti bitince sorun çıkardı( garanti bitmeden söylemiştim o zaman sorun yok demişlerdi şimdi direk buldular) forumda  değiştirmeyen kalmamıştır heralde ama garantiye sokmadılar bende yaptırmadım merak edenler için fiyatı 4000 tl lik bir kazık attıkları. yakında manifold sorunuda çıkar yeni araç parası isterler artık.opel üretim hatasıda olsa garanti bitince garantiye sokmuyor doğru düzgün.

Benim aracımda da genelimizde olup bende çıkmayan tek sorun klima kompresörü kaldı.  ::)
Maliyeti baya tuzluymuş.  002tuhaff

MeRt link' Alıntı:
Benim aracımda da genelimizde olup bende çıkmayan tek sorun klima kompresörü kaldı.  ::)
Maliyeti baya tuzluymuş.  002tuhaff

aynen ama sesi duymak için araçta hiç ses olmaması lazım hafif bir fokurdama tarzı bir ses  çok yüksek kulak tırmalayan tarzda değil servisin söylediğine görede ilerleyip sorun çıkaran tarzda birşeyde değil ve araç rölantideyken ve klima çalışmıyorken geliyor hareket halinde vs hiç duyulmuyor. şuan ses dışında bir etkiside olmadığı için yaptırmayı düşünmüyorum. manifold sorunu umarım çıkmaz yanlız.

astraowner link' Alıntı:
aynen ama sesi duymak için araçta hiç ses olmaması lazım hafif bir fokurdama tarzı bir ses  çok yüksek kulak tırmalayan tarzda değil servisin söylediğine görede ilerleyip sorun çıkaran tarzda birşeyde değil ve araç rölantideyken ve klima çalışmıyorken geliyor hareket halinde vs hiç duyulmuyor. şuan ses dışında bir etkiside olmadığı için yaptırmayı düşünmüyorum. manifold sorunu umarım çıkmaz yanlız.

O zaman ben rölantide araca biraz kulak vereyim. Belki bende de vardır da, fark edememişimdir.  :)
İlerleyip sorun çıkarmaması iyi haber ama emme manifoldu maalesef öyle değil.  :(
Benim aracımda manifold sorunu olduğunda hissedilir şekilde performans kaybı ve anlık çekiş problemleri yaşıyordum.
Neyse ki garanti süresi içinde kendini gösterdi ve değişimi yapıldı.
Yoksa usta tahmini olarak ''2250 TL civarında masraf çıkarırdı'' dedi.  :( (sadece parça 1800 TL tutuyormuş)

Demek ki opel servisleri ile 1 sefer muhatap olacağız ilk yıl bakımında. Kafa ters çalışıyor opel Türkiye de. Sen adam gibi hizmet ver herkes servis bağımlısı olsun. Ama yok. Sanki garantiye sokmadın diye insanlar istediğin fahiş fiyatı ödeyecek. Ayrıca GM çatısı altındaki opel de garanti 2 yıl chevy de 3.

Bende klima açınca eskiye göre daha fazla ses geliyor ama hırıltı değil, motor devri yükseldikçe artan bir "cızz" sesi, aynısı Corsa nın klimasını açınca da geliyor, eski Opel kullanıcılarının aşina olduğu bir sesmiş.

Araştırma yapanlar bilgi sahibi olsun diye iki ayrı konuya aynı mesajı yazıyorum. Diğer arkadaşlar gibi bende de arıza ışığı yanmıştı ve arıza uyarısını servis siliyordu ama yeniden yanıyordu. Hem forumdan arkadaşların yorumları hem de araştırmalar sonucu gaz kelebeğinin temizlenmesiyle bu sorunun halledilebileceğini öğrendim(belki bazı istisnai durumlar olabilir), yıllık bakıma gittiğimde artık sürekli yanan arıza ışığıyla ilgili Balıkesir Özop'tan gaz kelebeğini temizlemelerini istedim ki kendileri de arıza kodunu tekrar okuduklarında benimle hemfikir oldular. Sonrasında araç daha rahat gidiyor ve arıza ışığı kendiliğinden kayboldu. Genelde deponun çeyrekten aşağıda kullanılması ya da akaryakıtın kötü olması neticesinde bu durum ortaya çıkıyor anladığım kadarıyla. Arıza ışığı yanan arkadaşlar en azından bu yolu deneyip sonuç alamazlarsa diğer çareleri de düşünebilirler bence.

gokhanbedir link' Alıntı:
Araştırma yapanlar bilgi sahibi olsun diye iki ayrı konuya aynı mesajı yazıyorum. Diğer arkadaşlar gibi bende de arıza ışığı yanmıştı ve arıza uyarısını servis siliyordu ama yeniden yanıyordu. Hem forumdan arkadaşların yorumları hem de araştırmalar sonucu gaz kelebeğinin temizlenmesiyle bu sorunun halledilebileceğini öğrendim(belki bazı istisnai durumlar olabilir), yıllık bakıma gittiğimde artık sürekli yanan arıza ışığıyla ilgili Balıkesir Özop'tan gaz kelebeğini temizlemelerini istedim ki kendileri de arıza kodunu tekrar okuduklarında benimle hemfikir oldular. Sonrasında araç daha rahat gidiyor ve arıza ışığı kendiliğinden kayboldu. Genelde deponun çeyrekten aşağıda kullanılması ya da akaryakıtın kötü olması neticesinde bu durum ortaya çıkıyor anladığım kadarıyla. Arıza ışığı yanan arkadaşlar en azından bu yolu deneyip sonuç alamazlarsa diğer çareleri de düşünebilirler bence.

+1

gokhanbedir link' Alıntı:
Araştırma yapanlar bilgi sahibi olsun diye iki ayrı konuya aynı mesajı yazıyorum. Diğer arkadaşlar gibi bende de arıza ışığı yanmıştı ve arıza uyarısını servis siliyordu ama yeniden yanıyordu. Hem forumdan arkadaşların yorumları hem de araştırmalar sonucu gaz kelebeğinin temizlenmesiyle bu sorunun halledilebileceğini öğrendim(belki bazı istisnai durumlar olabilir), yıllık bakıma gittiğimde artık sürekli yanan arıza ışığıyla ilgili Balıkesir ֖zop'tan gaz kelebeğini temizlemelerini istedim ki kendileri de arıza kodunu tekrar okuduklarında benimle hemfikir oldular. Sonrasında araç daha rahat gidiyor ve arıza ışığı kendiliğinden kayboldu. Genelde deponun çeyrekten aşağıda kullanılması ya da akaryakıtın kötü olması neticesinde bu durum ortaya çıkıyor anladığım kadarıyla. Arıza ışığı yanan arkadaşlar en azından bu yolu deneyip sonuç alamazlarsa diğer çareleri de düşünebilirler bence.
Aynı sorun geçen sene garantinin bitmesinden 1 ay sonra benim de başıma geldi. Serviste ki usta sağolsun temizleyerek kurtarabiliriz demişti 1 gün araç serviste kaldı şeytan kulağına kurşun 1 yıl geçti sorun yok.
Bazı durumlarda Emme Manifoldu değiştirmeden de sorun halledilebiliyor. 

Geri