Ynt: Astra 1.4T - Golf 1.4TSI - Ford Focus 1.6 EcoBoost
+ 1
drwaverunner link' Alıntı:Sn. Erdem,
Mailimin içeriği aşağıdadır, ekine de 4. viteste çekmiş olduğum fotoğrafı koydum.
Sayın Editör,
Araçlara olan tutkum nedeniyle derginizi uzun bir süredir takip etmekteyim.
7-13 şubat tarihinde ait Auto Show derginizdeki Karşılaştırma bölümü ile ilgili bazı düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.
Testin içeriğindeki araçlardan Opel Astra 1.4T kullanıcısıyım. Yaklaşık 10 aydır bu aracı kullanıyorum. Aracım şu an 19.000km'de. Türkiye'ye özel sipariş ile getirilen ilk kullanıcılardanım.
Karşılaştırma metninde yazılan "Astra'nın 1.4lt'lik turbo motoru sadece 10hp daha az güç üretmesine rağmen, kalkışlarda Ford'a göre çok daha ağır kanlı hissettiriyor. Bunun teknik veriler tablosundaki haliyse, neredeyse 10 saniyelik 0-100km/sa hızlanma süresi ve 200km/sa'te kesilen nefes." cümlesi açıkçası karşılaştırmanın sonuçlarını doğru bulmamama neden oldu.
Kullandığım araç ile 1. viteste 54km/sa, 2. viteste 99km/sa, 3. viteste 156km/sa ve 4. viteste 215km/sa hız değerlerine ulaştım ve bu ulaştığım değerlerde aracım 6500dev/dak değerine ulaşarak gaz kesti ve motor kendini korumaya aldı. Ekte 4. viteste iken çekmiş olduğum bir fotoğrafı da bulabilirsiniz.
Aracımı Maslak Oto Sanayi'de Dyno Test'e soktum ve 5. viteste 257.8km/sa hızda 6500dev/dak'ya ulaştı. 5. vitesi İzmir-Aydın otobanında test etme fırsatı buldum. Yolun düz olduğu kısımlarında birçok kez 230km/sa hıza ulaştım. Eğimli bir bölgede ise dijital ekranda 247km/sa'ti gördüm ve 5. viteste aracım gaz kesmedi.
şimdi bunca detayı neden verdim:
Sizin gibi kaliteli bir ekibe sahip bir grubun, aracın maksimum hızını yazarken eğer teknik veri değerleri kullanılıyorsa "nefesi kesildi" yerine "teknik veri olarak verilen değer 200km/sa" demenizi beklerdim. Fotoğraflardaki gibi bir pistte test etme imkanımız da varsa eğer teknik veri yerine tecrübe ettiklerimizi yazmak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Opel 1.4T kolaylıkla nefesi kesilecek bir araç değil diye düşünüyorum.
Anlayışınız için teşekkürler.
Saygılar,
H. UYSAL
+ 1