Ynt: Astra 1.4T ilk 1500KM yakıt tüketimi değerleri
[/quote]
Birkaç örnek verdik hiçbirini okumadınız mı ya da katılmıyor musunuz onlara? Hadi şöyle diyelim ailenizle seyahat ederken siz sollamaya çıktığınızda hızlanan yavaşladığınızda yavaşlayan bunu karşıdan gelen araç olsa bile devam ettiren bir manyakla hiç mi karşılaşmadınız? Evet dizel ekonomiktir ama diğer turbo diye bahsettiğiniz en az 140 beygir güce sahip bastığınızda atlayan bir aracın bu 1.3 dizele karşı bariz tartışmasız emniyet güvenlik üstünlüğünü kabul edemiyor anlamak istemiyorsanız bu tamamen bilinç altından gelen hazımsızlıktan, aslında çok iyi farkında olunulan sıkıntı hissedilen bu durumu kabullenememekten kaynaklanıyor bence. Sizin bu yaptığınız kusura bakmayın da, bizim benzinli dizelden az yakar nerede varmış ekonomi avantajı dememize benziyor. Sözlerimi yanlış anlamayın...
aracınızı şehiriçi kullanmayı hiç düşünmediğiniz takdirde mantıklı. benim aracım şehirlerarası yollarda 140-160 km. hızlarla giderken 6-6,4 arası değerler yakıyor. 90-110 km. hızlarla gitmeyi ne kadar denediysemde pek konfor-zevk vermediği için deneyemedim. bide şu dizelleri emniyetsiz, diğer turboları kullanım emniyetli yapan şey nedir? nasıl bir emniyet sistemidir?ercub link' Alıntı:[quote author=eketen link=topic=2107.msg43543#msg43543 date=1313491129]
Dizeli 4.5 olarak alırsak; dizel astra 4.5 x 3.67(fuelsave diesel)=16.5TL, benzinli astra 6.45 x 4.33(fuelsave 95)=27.93TL yakacak Bu, 10bin km de dizel 1650 tl, benzinli 2793 tl yakar demek. Aradaki fark 1143 lira. Bu kadar bir miktar için kullanım zevki, kullanım emniyeti, nispeten daha az sorun feda edilir mi bilemiyorum. Östelik arada konfor-zevk bileşimi gibi en azından benim gözardı edemeyeceğim bir faktörde var. Biri tıslıyor diğeri gırlıyor. 005hihih
[/quote]
Birkaç örnek verdik hiçbirini okumadınız mı ya da katılmıyor musunuz onlara? Hadi şöyle diyelim ailenizle seyahat ederken siz sollamaya çıktığınızda hızlanan yavaşladığınızda yavaşlayan bunu karşıdan gelen araç olsa bile devam ettiren bir manyakla hiç mi karşılaşmadınız? Evet dizel ekonomiktir ama diğer turbo diye bahsettiğiniz en az 140 beygir güce sahip bastığınızda atlayan bir aracın bu 1.3 dizele karşı bariz tartışmasız emniyet güvenlik üstünlüğünü kabul edemiyor anlamak istemiyorsanız bu tamamen bilinç altından gelen hazımsızlıktan, aslında çok iyi farkında olunulan sıkıntı hissedilen bu durumu kabullenememekten kaynaklanıyor bence. Sizin bu yaptığınız kusura bakmayın da, bizim benzinli dizelden az yakar nerede varmış ekonomi avantajı dememize benziyor. Sözlerimi yanlış anlamayın...