slm arkadaşlar nissan primera 2000 model 2.0 tdi aracımı verdim opel astra aldım aracı kullanmaya başladım düşüncelerim;aracın içi kaliteli geldi,far sensörü,yağmur sensörü,park sensörü gayet başarılı.Easytronic olduğu için 5 adet güvenlik paketi vardı abs... vs ilk başta sürüşü pek etkilemiyor ve güven vermiyor gibi geldi ama sürüş zamanım arttığında ve başka araçlar kullanıp aracıma binince farkı gördüm araba yere sanki sağlam basıyor,iklim kontrollü klima kullanmadan önce eski aracımda digital klima vardı aynısı diye düşündüm,ama çok farklı sıcak otomatiğe ayarladım 24 dereceye hava nerden geliyor belli değil hiç rahatsız etmiyor gerçekten çok başarılı,direksiyon tepkimeleri,fren mesafeleri çok iyi, mp3 çalar yeterli (yeterli olmasaydı eski aracımdan söktüğüm ses sistemini monte ettirecektim)yalıtım harika camı kapatın klimayı otomatiğe alın müziğide açın dışarıyla ilginiz kalmıyor.gelelim şu Easytronic ağır kalıyor,1. vites 2. vites arası kısa araba titriyor gitmiyor(forumda çok şikayet okudumda);hiç alakası yok gayet iyi şanzımanın performansı neden derseniz;aracı haraket ettirirken gaz pedalına az tepki veriyor buda doğaldır düşünün iki aracın arasına park edeceksiniz gaz pedalına bastınız hassas olursa debriyaj yok yarım debriyaj yapamazsınız ya öndeki araca ya arkadakine dokunursunuz ama sport tuşu ile bu sorunun gidermişler ayrıca sport modunu kullanmadan gaz pedalına biraz yüklenilirse araba dizel arabaya göre çok güzel hızlanıyor 2. vitese yüksek devirde geçerseniz ivmelenme artarak devam ediyor burada sorun şikayet ne anlamadım! ayrıca dizel araçlarda benzinli araçlara göre ilk kalkışta bir yığılma olur,sonuç olarak yakıt açısında en alt limitte yaksın kalkışta atak olsun olmaz araçlar en çok yakıtı dur kalkta yakar zaten bence çok güzel bir şanzıman ama bakım açısından değerlendirmek için zaman gerekir inşallah bir sorun yaşamam,yaşayacağımıda sanmıyorum daha önce opel astra otomatik vites aracım vardı bir problem yaşamadım,bu otomatiği kullanmak daha zevkli,forumda çok şikayet ve çekincelerini dile getiren arkadaşlar vardı açıkcası endişe duydum çünkü o arkadaşların başından geçmiş,hepsi doğru her aracın başına gelebilecek hatalar arızalar ama birazda olumlu bakıp güzel düşünmek lazım ^^sakınılan göze çöp batarmış^^misali