bahsedilen reno megansa haklısınız..ondaki direksiyonun yumuşaklığını astrada bulmanız imkansız..klasik laf ama pamuk gibi diyebiliriz...kullanmadan konuşanlar aradaki farkı bilemezler..ben her iki aracıda kullanıyorum...fark ortada..ve motor..bu konuda da reno opelin eline su döker hem de kovayla...canlı,atak,seri..sanki altınızda benzinli araç var..klimadan da etkilenmiyor...diğer yönleriyle opel..kendi fikrimdir..her iki araçta halen kullanılmaktadır..
+1
Renault dizeller; Türkiye'deki dizeller arasında(orta sınıf) "1" numaralı araçlardır. Gerek yakıt tüketimi, gerek güç, gerek rafine kullanım, gerek sessizlik, gerekse de her vites-her devir ve süratteki kararlı yürüyüşü ile sıralamadaki bu yerini hakeder.
En önemli eksiklikleri; trigerli olmaları(değişim maliyeti) ve çok uzun km'lerde Astra motorlarından önce motor istemeleridir.
200000 km'lere gelen bir Renault(dizel) motor ister. Bu km'ye gelene kadar da üç defa triger değiştirmeniz gerekir.
200000 km'lere gelen bir Astra ise, kıvır-zıvır arızalar ile sizi uğraştırır(volan, debriyaj, selenoid valf, ön aks) ve masraf çıkartır. Aşağı yukarı, Renault ile aynı miktar denebilecek masraflar ile bu km'lere ulaşır.
Fakat bu km'lerden sonra Renault'lar motor istiyor. Astra'lar ise yine bildik arızalar ile yola devam etmekte.
Diyebilirsiniz ki nerden biliyorsun ve bu dediğin km'lerin örneği kimlerde var? üstelik de kaç kişiyi ilgilendiriyor?
Cevabı basit, Ticari taksilerde.
Biz her iki aracı da takside kullandık ve kullanıyoruz.
Astra ile aynı motoru kullanan Albea'ların ilk partileri(fabrika çıkışı hatalı idiler blok çatlatıyorlardı) hariç her biri 500000 km'leri motor istemeden devirebiliyor. Gel-gelelim Megane'lar 200000 li km'lerde cozutuyor ve motor istiyor. Üstelik de motor yaptırma Astra'dan daha pahalı.
Bu yüzden de takside Megane devri artık kapandı.
Benim de dizel Astra'm var. Megane'ı da bol kullanmışlığım.
Alıntı yaptığım arkadaşın söylediğine katılmadan edemeyeceğim, bizim dizeller Megan'daki dizelin eline de başına da su dökemez.
Dizayn ve statü olayı bizi bu yola itiyor desem yeridir(en azından kendi adıma bu şekilde).
P.S: Albea'larda volan ve selenoid valf derdi yok. Bunlar Astra'ya has hastalıklar. Albea'ların en büyük derdi, bir defa bir yerini çarptınız mı bir daha hiçbir şeyin ayarı tutmuyor. Aracı fabrikaya geri gönderip yeniden inşa ettirseniz yine de şakülü tutturamıyorsunuz.