Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar fanın 1,2,3,4 kademeleri çalışmıyor ama 0 konumunda iken hava geliyor , yani motorda bir sıkıntı yok , ihitmallerden biri rezistans , yarın kendim söküp yapmaya çalışcam ama yeri nerde , söylerseniz sevinirim ,
Fan rezistansı havalandırma motorunun besleme kablosunu takip edersen bulursun.
ama fan rezitansı bozulduğunda 4 kademesinde son hızda çalışır. rezistansı devreye girdiği 1 2 3 konumunda çalışmaz.
Sende farklı bi sıkıntı olmasın. siğortaları kontrol ettinmi.,
0 konumunda nası hava üflyor onuda anlamadım. 0 kapalı demek
Abi o konumda , araca direk hava giriyor heralde , sıcaklı geliyor .Sgortalarıda kontrol ettim direksiyon altındaki sgortaları , kaput altındakilere bakmadım. Rezistanst arızaları 4 kademeyi etkilemiyor ise benim arızam nedenki , cengiz bey , butonda bir sıkıntı olabilirmi?
fan motoruna bak kömürleri bitmiştir belki
sökünce kontağı aç anahtarı 1 2 3 4 konumlarında elinle fan motorunu çevirerek hareket ver yada sars biraz. çalışırsa kömürü birmiştir.
ben yeni değiştim
benimki sadce 4. konumda çalışıyordu.
yeri ön camın altına yakın olan dar ve kapalı alanda.polen filtresinin olduğu bölüm.
90 lira verdim yeni resistansa
umarım sen daha ucuza halledersin
ilkem problemi çözdünüz mü ? kalorifer rezistansı benimde aynı problemle karşı karşıya kaldım bi kez tüm kademeler düzeldi tekrar bozuldu 1 2 3 4 hiçbi konumda çalışmıyor.
bugün kalorifer rezistansını söktüm rezinstans ın soketleri sırf pas küf olmuş.Arızanın ondan olup olmadığını bilmiyorum temizledim geri taktım yine çalışmadı.
ilkem problemi çözdünüz mü ? kalorifer rezistansı benimde aynı problemle karşı karşıya kaldım bi kez tüm kademeler düzeldi tekrar bozuldu 1 2 3 4 hiçbi konumda çalışmıyor.
bugün kalorifer rezistansını söktüm rezinstans ın soketleri sırf pas küf olmuş.Arızanın ondan olup olmadığını bilmiyorum temizledim geri taktım yine çalışmadı.
Abi problem kesinlikle rezistanstan emin ol , tabiki öncelikle sgortaları bağlantı noktalarını kontrol ettir 45 tl ye aldım taktım sıkıntısız çalışıyor şu an.