Geçmiş olsun Halil...Bende herkes gibi şikayetçiyim aynalardan..şehir içinde nerde bıraksam arabayı illaki aynaya biri takılmış yerinden oynatmış buluyorum..Gerçi yerine oturtması kolay...Ama birgün kırılacak diye bekliyorum...
Bu lpgde kırmızı ışık yandığında en az kaç km götürüyor bilen varmı?Topu topu 4 yeşil ışık oluyor depo fullken..Adamların söylediğine göre 4. ışık hemen sönmez 3.ve 2. ışık diğerlerine göre daha çabuk söner 1. ışıkta hemen sönmez ve bitmeye yakınken sesli alarm verirmiş.Ama 1. ışığa geldiğinde yeşil olarak yanmıyor kırmızı olarak yanıyor..Bende kırmızı yanar yanmaz hemen lpg aldım ne olur ne olmaz diye..Acaba beni 80 km daha götürürmüydü..?
teşekkür ederim; bu ışıklara hiç güvenmemek lazım;lpgde gösterge olayı hep problemdir; sadece güveneceğin şey bittiği zaman sesli uyarı vermesi;zaten o uyarıyı verdiği anda benzine geçmiş demektir; kırmızı yanınca kaç km gittiğini bitmesini bekleyerek ölçebilirsin; ama deponun konumu değiştikçe şamandıranın hata payı artacaktır; ilk zamanlar bitmeden gaz almamalısın; sonuçta daha önce bu araba benzinde çalışıyordu; gaz bitince gaz al ve kmyi sıfırla; bitene kadar kullan ve bitince gaz al,bu şekilde yakıtını ölç ,eğer anormallik varsa kalibrasyon yaptırman gerekir; şehir içinde enfazla yakacağı 20 ykr olmalı bence;eğer değer bunun üzerinde ise ayara gitmelisin; bu arada benzin pompasının sıhati açısından benzin miktarın en zından çeyrek depo civarı olmalı; unutmamalıyız ki araç lpgde çalışırken benzin pompası da çalışmaya devam ediyor; benzin seviyemiz az olursa pompaya zarar veririz;ben bu yüzden pompa tesisatını yakan bir vectra görmüştüm....