Astra F Kullanıcıları Buraya

a.slm
bende bu diğer hafta yağ deşimine gidecem. 3 ay once yag eksiltmesini engellemek için arabamın sibop lastiklerini değiştirmiştik. hazır acılmısken segmanlarıda değiştirdik fln ve 4000 km rodaj verdi usta 4000 km de içindeki yagıda eksiltebilir ded ki eksiltti zaten. yagını tekrardan değiştikten sonra keser dedi. görecez bakalım arabanın yag eksiltmesimi kesilecek yoksa ben mi ustayı kesecem :)

bende uzun süredir bi topic açıp F garage oluşturalım dicektim evet byler bi F kasa hastası daha geldi hemen ilk tartışmayı açıyorum :D
1-)ya byler nie bizim bu arabaları fazla tutmuyolar anlamadım vallahi bu arabayı aldığımızda bu fiyata ne arabalar bu kasayı nie aldınız die tanıdıklar hiç memnun olmadılardı:D
2-)buda teknik bi soru benzin göstergesi kafasına göre hareket ediyo şu sıralr havanın soğuk olduğuna bağlıyorum ama yapmaması gerekir nerdeyse gideceğim yere varıyorum ondan sonra depoda nekadar benzin olduğunu öğreniyorum buda beni baya bi gıcık ediyo:)
3-)teknik sorularla devam ediyim peki soğuk havalarda çalıştırmadan önce hiç gaz pompalıyıp çalıştırıyonuzmu gerek varmı geçen gün babamla tartıştıkta o yüzden ben ise airbag yazısı söndükten sonra başka bişey yapmadan direk çalıştırıyorum hangisi araç için daha ii:)

benzin göstergesi sorunuyla bende çok uğraştım. Depoyu ağzına kadar doldurtuyordum ibre sona dayanmıyordu. Gösterge çeyrekte iken 15L benzin alıyordum. İbre kırmızıya geldi. Benzin ha bitti bitecek derken benzinliğe gittim 30L benzin aldı. zamanında funotoyla çok kavga ettim. Adamlara gösterge yanlış gösteriyor dediysem de bir türlü anlatamadım. sorun elektrikselmiş. Akım düzelince göstergede düzeldi. yeterli akım gelmediğinden vs vs. 10 yıldır bir sorun yok çok şükür. Ne hikmettir garantisi bitene kadar sorunu bir türlü bulamamışlardı. zaten arabanın garantisi bitince bir daha yetkili servise uğramadım. uğramam da.

Bu bahsettiğim dışında maşallah hiç bir sıkıntı yaşamadım. Süspansiyonlarda bahsedilen ses sorununu yaşamadım. Soğukta sıcakta çalışmasında, gaz yemesinde, hızlanmasında hiç bir sorun yaşamadım. Araba 10 yaşında sadece triger, baskı balata ve 1 ay önce ön fren balataları değişti. Bunun dışında arabanın her yeri orjinal. Yalnız diskler tırnak yapmıştı. Diskleri değiştirmedim, tornada tırnaklarını aldırdım. Ama frenlerde bir sıkıntı yok. Kimmiş o astra F'leri beğenmeyen. Laf eden. Var mı böyle anlattığım gibi araba? Evladım o benim.

1 ay önce astra classic III aldım ama astra F sedan hala duruyor. Onu satmam. O benim evladım. Onun yerini yeni astra dahi olsa hiçbir araba tutamaz. Her zaman astra, ölene kadar astra F.

a.slm
bende bu diğer hafta yağ deşimine gidecem. 3 ay once yag eksiltmesini engellemek için arabamın sibop lastiklerini değiştirmiştik. hazır acılmısken segmanlarıda değiştirdik fln ve 4000 km rodaj verdi usta 4000 km de içindeki yagıda eksiltebilir ded ki eksiltti zaten. yagını tekrardan değiştikten sonra keser dedi. görecez bakalım arabanın yag eksiltmesimi kesilecek yoksa ben mi ustayı kesecem :)
Sibop lastikleriyle segmanların değişim maliyetini öğrenebilirmiyim.yağ değişiminden sonraki motordaki gelişmeleri merakla bekliyorum

iptal olmuyo bizim araçlarda

Sibop lastikleriyle segmanların değişim maliyetini öğrenebilirmiyim.yağ değişiminden sonraki motordaki gelişmeleri merakla bekliyorum
650 lira vermiştik. zaten kaydaa deger bi gelişme olmazsa baya bi kavga edecem yada arabanın tüm bakımlarını yaptırıcam aynı yere baskı balata, triger, ön düzen vs. 5 krş para vermeden cıkıcam

bende biliyorum tamamen eksiltmeyi bırakacagını ama en azından orjinale yakın olsun yoksa kullanma klavuzna gore 10bin kmde 7.5 lt yağ tüketmesi normalmiş :)

10 bin km de 7.5 litre çok fazla bence benimki 3500 kmde 1 lt eksiltti o zaman 10 binde 3 litre eksiltir :)

EGR yi temizlettim araba kendine geldi vallahi resmen ciğeri açıldı :D Bu arada bakım yaptıralı 4500km olmuş usta baktı yağda eksilme yok dedi. Seviyorum bu arabayı hehe :D

ben hiç sevmiyorum satmak istiyorum:Dinsignia almak istiyorum:D

Geri