Astra F Kullanıcıları Buraya

lpg benzine göre daha zor yandığı için ateşleme sistemindeki küçük bir hata lpg de gözükürken benzinde gözükmüyor dolayısıyla sorunun buji buji kablosu a da ateşleme bobininden olma ihtimali yüksek ama bu silkeleme 35 derece sıcaklığın altındalpg ye geçince de bu havalarda olur; öncelikle lpg yegeçiş sıcaklığını 35-4 derece yapıp tekrar aracı denemek lazım...

Halil Lpg montajı yaptığım yere gittim...Bu sorundan bahsettim 35 derece olayınıda söyledim..Benzinle aynı seviyeye ayarladığını bir daha olursa yine gelmemi olmazsa motorcuyla görüşmem gerektiğini söyledi....Şimdi aynı durum yine var tekrar gidip baktırmam gerekiyor..

Halil Lpg montajı yaptığım yere gittim...Bu sorundan bahsettim 35 derece olayınıda söyledim..Benzinle aynı seviyeye ayarladığını bir daha olursa yine gelmemi olmazsa motorcuyla görüşmem gerektiğini söyledi....Şimdi aynı durum yine var tekrar gidip baktırmam gerekiyor..

abi kalibrasyon da önemli tabii ama 35 derecenin altında kışın gaza geçerse yapıyor bunu; birde lpgye geçiş devri de önemli; eğer 600 devirde falan geçerse de yapar, 2000 devre ayarlatmak lazım; sıcaklık 35 dereceyi bulduktan sonra gaz pedalıyla kontrollü bir şekilde 2000 devirde geçerse lpg ye sarsma yapmaz....

Son düzenleme:
Bunları lpgciye güzellikle anlatmaya kalktığımda bana işimimi öğretiyorsun der...Bende önce güzellikle,gerekirse de kendi üslubumca anlatırım artık.. :) Yarın uğrayacağım yanlarına..Bakalım ne çıkacak...Yalnız demin arabayı ısıtmadan karşı sokaktan garaja aldım olduğu yede gaza bastığımda ve kalkış yaparken sanki istop edecekmiş gibi davranmaya başladı...Saki egzostan öksürüyormuş gibi sesler geldi..Sanırım ateşleme sistemi sıkıntılı olabilir..

Arkadaşlar Allah nasip ederse Pazar günü Auto Show da olucam....İstanbul'lu arkadaşlarla görüşmek isterim 0 537 498 98 77

autoshowa bende gitmeyi düşünüyorum bakalım hangi güne ayarlayabileceğim

Atma müslüman din kardeşiyiz nerde ölçüyolar? :)
Zetex marka buji kablosu al enaz 2 sene sorunsuz kullanırsın. ama bujilerini 10 binde değiştir.
benim götürdüğüm opak ölçtü 1
serçal opel ölçtü 2
belkide bana özeldir:D

pazar bende büyük ihtimal autoshowdayım

çok istediğim halde gidemiyorum autoshowa yine :rolleyes:

Arkadaşlar bobin değiştiren oldumu aranızda? Lpg li alan arkadaşlar silkeleme oluyormu araçlarınızda..?
araçda silkeleme varsa yüksek hızlarda bunu hissettiriyorsa ani gaz vermelerinde gaz yememe gibi bir durum varsa buji kablosundan yapar bosch marka buji kablosu kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim....

Geri