suna acikca motor contasi deyin ya üst kapak ile karistiriyorum kusura bakmayin türkce deyimlere alisamadimArkadaş üst kapak contasını kastediyor.piyano contayı değil

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
suna acikca motor contasi deyin ya üst kapak ile karistiriyorum kusura bakmayin türkce deyimlere alisamadimArkadaş üst kapak contasını kastediyor.piyano contayı değil
Üst kapak cotası için yağ değiştirilmez. Ancak temiz ve dikkatli çalışılıp çer,çöp ve yabancı madde kaçırmamak şartı ile.![]()
şimdi contalar karışmış bence bu konuda ...
üst kapak contası dediğimiz meretin diğer adı kürbitor contadır.sübap kapak contası diyen de var..oda olur oda kabul...
buna ne olur zamanla özelliğini kaybeder etrafından yağ kaçırmaya başlar şık durmaz değişmek icap eder hayati bişey değildir araba için... kendileri böyle plastik ip gibi bişeydir ..genelde iki parça ahlinde bulunur emme ve egzoz tarafında olmak üzere bu ucuz bi parçadır parçaya 30-40 lira verirsin ustayada arkadaşların dediği gibi 20 lira hakkıdır...
yağ felan değişmez zira oranın yağlan alakası yok motor çalışmadığı sürece oraya yağ ulaşmaz...
tamam....
diğeride silindir kapak contasıdır ki o da hani şu conta yakmış dediğimizde yanan contadır ...
ki o zaman arabanın başına neler gelebileceğini herkeşler bilir burda açıklama gereği duymuyorum..
onu değişmek bu kadar basit değil daha zahmetli bi iş ...masrafı çok yağ değişecek antifiriz değişecek blok açılacak vs vs.. gibi bi araçtaki en ağır işçiliklerden biri...onun el eğemeğide çoktur malzemede daha fazla tutar...
şimdi senin dediğin conta bunlardan hangisi kardeş ...
bence cevap ilki... o zaman yağla işimiz var mı ? .. yok...:rulet: