Astra g beyİn sorunu dİyorlar ama

sakaryalı2754

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba.2004 model Z14XE motor astra g var. yazın gaziantepe gittim geldim.arabayı evin önüne park ettim.ertesi gün okula gitmek için çıktım ama araba marş almadı. daha önce yani 8 senedir araba bende böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.3-4 defa marşa bastıktan sonra çalıştı.sonra bu durum arasıra yapmaya başladı. bazen 4-5 günde bir bazanda 15-20 günde bir bu durumu yapmaya başladı.LPG dendir dediler.Depoyu bitirip 2 ay kadar benzinde kullandım. ilk başalarda yapmadı ama 1 ay sonra ondada yapmaya başladı. araba marşa basıyor gıy gıy gıy ama çalışmıyor.bazanda kontağı çok tutunca tık tık diyip elektirik kesiliyor gibi oluyor.Neyse iki farklı zamanda serviste tech-2 bağlattım.Adam kodları söylemedi ama 1.de Yakıt Pom.Roles.+devir sayısı+krank devir sen. çıktı. yaklaşık 2 ay sonra 2.de sadece yak.pomp.rolesi+krank devir sens. arızası çıktı. Ama servis senin beyin arızası var bunlar yalancı hatalar dedi.Bu arada benzin pompası sağlam mekanik kontrollerde benzin düzgün şekilde geliyor. 4-5 gündür bu olay ilk çalıştırmalarda daha sık olmaya başladı.korkuyorum marş dinamosu yanacak diye.Servisi aradım çorlu inan opel beyne 2500 tl diyor.Beyin Tamircileri 300-400 diyor. acaba önce şansımı role ve karank devir sensörünü değiştirerek mi başalasam? ( ikisi 92 tl) yoksa gerçekten beyin mi gidik? Yardımcı olursanız sevinirim.Arabamı satmak ta istemiyorum.8 senede aramızda bir organik bağ gelişti.Zaten aynı fiyata da opelden iyisini alamam.yardımm..

Genelde beyin arızasında yakıt pompası hatası veriyor bildiğim kadarı ile.
Ama arıza dediği de ecu da çatlak yada soguk lehim sanırım.
Beyin arızası yaşıyan arkadaşlar yardımcı olucaktır.

teşekür ederim abi.bekliyorum.

iki hafta kadar önce bendede aynı sorun vardı benimkide krank devir sensörü ama sensörü değiştirince sorun düzelmedi usta beyin dedi gönderdik yaptılar getirdiler düzeldi ben ankarada hg elektroniğe yaptırdım işlerinde iyi gözüküyorlar lakin tekirdağdasın sanırım orda nasıl birinin eline geçen yapayım derken abi bu tamir olmuyor yenisini alman lazıma getirirlermi konuyu bilmiyorum ya çok iyi biryere yaptır yada yaptırma Ankaraya yolun düşerse burda yaptırabilirsin yada kargola yaptırayım sen orda geri takarsın yüksek ihtimallede sorunun çözülür.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 15:02 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 15:00 ----------

sensörleri deneme imkanın olursa çok iyi olur boşuna almamış olursun benim parçacıya nazım geçtiğinden deneyip geri iade etmiştim çünki hiç değişen birşey olmadı.

tekirdağ da gerçekten zor.

tokat taki beyin tamiri yapan yerde garantili yapılıyor gönderin sorun varsa hallederler yoksa da küçük bir ücret karşılığı kontrol yapıp gönderirler.ileişime geçin.gökçek elektronik miydi ismi hatırlayamadım

Evet Tokatta gökçek elktronik var. Motor, şanzuman, easytronic tamiri yapıyor nette iletişim bilgileri var.

S4 Mini'den Tapatalk ile Gönderildi.

aynı sorun bendede vardı bazen çalışıyor bazen çalışmıyor, yakıt pompası role arızası veriyordu. kesin beyinden demek için benim arabayı çalıştırmak için yaptığım yakıt pompası rolesinden şaseye ek atmak. onu yapınca direk çalışıyordu. beyinden şase bazen geliyor bazen gelmiyordu lehim çatlamasından dolayı. bir bakın derim. bu arıza kronik bir sorun sanırım benim araçta z1.4xe. geçmiş olsun.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 21:53 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 21:47 ----------

aşağıda rolenin yeri ve fotoğrafı birde beyini çmıştım onun fotosu var.

http://www.opelim.net/forums/teknik-servis/94150-yakit-pompasi-role-temas-sorunu.html

Role o kÜÇÜk sİyah olan deĞİl mİ? Yoksa lİla olan renklerden bİrİ mİ?

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 14:44 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 14:42 ----------

2 Gündür arabam evin önünde duruyordu.sabah çocukla birlikte bindik arabaya 7-8 defa marşa bastım almadı.bu arada aküde enerjisini yitirdi.vaz geçtim okula dolmuşla gittim ama canım iyi sıkıldı.
Bİrde o Şase kablosunu nerden Çekİp nereye baĞliyoruz Öyle bİ denemek İstİyorum.bİrde bugÜn delfİ krank sensÖrÜ sİparİŞ ettİm( 70 tl) bakalim onuda takacaĞim.

Lila renginde olan rolenin takıldığı kısım. role onun üstüne taklıyor. o lila renginde olan yerlerden (genelde iki tane kalın geliyor birtanesi artı birtanesi şase) iki şaseyi birbirine kısa devre yapın. direk arka koltuğun altından benzin pompasının çalışma sesini duyorsanız doğru uçları bağlamışınız demektir. benzin pompası çalıştığında marşa basın araba yüzde 90 direk çalışacak o zaman kesin beyin arızası var. isterseniz beyni tamir ettirin, zamanım ve maddi durum yok nasıl idare ederim derseniz bir role ile hallede bilirsiniz.

Geri