Arkadaşlar merhaba.2004 model Z14XE motor astra g var. yazın gaziantepe gittim geldim.arabayı evin önüne park ettim.ertesi gün okula gitmek için çıktım ama araba marş almadı. daha önce yani 8 senedir araba bende böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.3-4 defa marşa bastıktan sonra çalıştı.sonra bu durum arasıra yapmaya başladı. bazen 4-5 günde bir bazanda 15-20 günde bir bu durumu yapmaya başladı.LPG dendir dediler.Depoyu bitirip 2 ay kadar benzinde kullandım. ilk başalarda yapmadı ama 1 ay sonra ondada yapmaya başladı. araba marşa basıyor gıy gıy gıy ama çalışmıyor.bazanda kontağı çok tutunca tık tık diyip elektirik kesiliyor gibi oluyor.Neyse iki farklı zamanda serviste tech-2 bağlattım.Adam kodları söylemedi ama 1.de Yakıt Pom.Roles.+devir sayısı+krank devir sen. çıktı. yaklaşık 2 ay sonra 2.de sadece yak.pomp.rolesi+krank devir sens. arızası çıktı. Ama servis senin beyin arızası var bunlar yalancı hatalar dedi.Bu arada benzin pompası sağlam mekanik kontrollerde benzin düzgün şekilde geliyor. 4-5 gündür bu olay ilk çalıştırmalarda daha sık olmaya başladı.korkuyorum marş dinamosu yanacak diye.Servisi aradım çorlu inan opel beyne 2500 tl diyor.Beyin Tamircileri 300-400 diyor. acaba önce şansımı role ve karank devir sensörünü değiştirerek mi başalasam? ( ikisi 92 tl) yoksa gerçekten beyin mi gidik? Yardımcı olursanız sevinirim.Arabamı satmak ta istemiyorum.8 senede aramızda bir organik bağ gelişti.Zaten aynı fiyata da opelden iyisini alamam.yardımm..