Astra G İçin 205/60/15 ?

Kemalyanal

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
www.gencmekan.com
2001 Astra G Elegance için eskiyen 195/60/15 lastikler yerine daha hoş görüntü ve yol tutuşu için 205/60/15 lastik taktırmayı düşünüyorum.
Jantlar orjinal kalacak değiştirmeyeceğim.

Performans ve yakıt dezavantajı dışında bir sıkıntısı olur mu?
Saygılar.

Son düzenleme:
gelecek yorumları merakla bekliyorum, arkadaşımda var, kullanmıyor, vereyim dedi ama karar veremedim, benimde astra g

195-60-15 olması lazım kullandığnz lastik orjinali

Evet evet 195-60-15 şuanki, düzelttim mesajımı.

konu güncel yorumlarınızı bekliyorum.

kış lastiği olarak alacaksanız 195 taban olması daha iyi olur. hatta 185 bile olabilir tam bilemiyorum bunu. yok yaz lastiği için diyorsanız yol tutuşu daha iyi olur yakıt biraz artar, görüntü olarakta zevk meselesi bence hoş olur.

sanırım 205-55-15 yapmanız gerekli yüzey alanını genisletmek için

Bana da öyle geliyor, tabanı genişletip yanaklardan kısarak lastik ağırlığını da bariz artırmamış oluruz gibi, sonuçta görüntü çok daha güzel olur ama mecburen araba yüksekliği azalarak yere yaklaşır...

bu alacağım lastikler yazlık olacak, kışlıklarım var, şuan yazlık fiyatları uygun diye şimdiden alayım diyorum.

Petlas düşünüyorum : Petlas 205/55R15 88V Velox Sport PT711
http://www.lastikal.com.tr/urun_goster.aspx?uid=5632

Bana da öyle geliyor, tabanı genişletip yanaklardan kısarak lastik ağırlığını da bariz artırmamış oluruz gibi, sonuçta görüntü çok daha güzel olur ama mecburen araba yüksekliği azalarak yere yaklaşır...

bu alacağım lastikler yazlık olacak, kışlıklarım var, şuan yazlık fiyatları uygun diye şimdiden alayım diyorum.

Petlas düşünüyorum : Petlas 205/55R15 88V Velox Sport PT711
http://www.lastikal.com.tr/urun_goster.aspx?uid=5632

Çapı genişletmiyorsunuz ki, gene 15 inç. Yanağı küçültmenize gerek yok zannımca. Yamulmuyorsam... :)

Çapı genişletmiyorsunuz ki, gene 15 inç. Yanağı küçültmenize gerek yok zannımca. Yamulmuyorsam... :)

195/60 dan 205/55'e geçince, çap genişlemiyor evet aksine küçülüyor.

Netten bolca araştırdım ve kanatimce aşağıdaki durumların olacağını düşünüyorum.

195/%60 = 117 mm yanak ===>> 205/%55 = 112,5 mm yanak =>> 117-112.5 = 4.25
yani 4.25 mm yanak küçülüyor , 4.25 mm araç alçalacak.

Avantajlar :
1. Taban genişlediğinden yol tutuş artacak
2. Taban genişliği arttığı için ve ağırlık merkezi aşağı çekildiğinden viraj performansı artacak.
3. Daha küçük çapta bir lastiği çevirmek daha kolay olduğu için araç serileşebilir, özellikle yokuşta bayılma sıkıntısı azalabilir.

Dezavantajlar:
1. Çap küçüldüğünden teker daha fazla dönecek ve KM gösterde normalden biraz fazla gösterecek.
2. Yanak yüksekliği azaldığı için konfor da azalacak
3. Yoldaki çukurlar, engebeler artık daha tehlikeli olacak, jant ve lastik sağlığı açısından.

Son düzenleme:
Size tavsiyem V desenli lastik almayın, görünüş olarak güzel ama V şeklinden dolayı su tahliyesi zayıf oluyor

Geri