Astra G İçin 205/60/15 ?

aynen düşündüğünüz gibi görüntü ve yol tutuşu için gayet mantıklı,bende 195/60/15 kullanıyordum genelde şehiriçinde kullandığımdan elimdeki 185/65 leri taktım konforda hissedilir derecede artış oluyorlastik kalitesi ile ilgilide bir durum tabi ama 65 ler yüksek kaldığından hoş görünmüo 195/60 lara hayrandım 205 i düşünemiyorum bi deneyin derim :)

astra g'nin orjinal ebatı aslında 185 60 15. 0 km astrada görmüştüm :) ama 205 çıkartarak görünüş artırsınız yakıtınızda artar. bende 195 kullanmıştım michelin energy yol tutuşunda zaten sıkıntı yok boşuna maceraya döner... sedanı ben kolay kolay savurtamıyordum hb arabada hiç gerek görmüyorum...ki araba alçalacak...

Hevesim daha geçmedi :D 205/55/15 alacak gibiyim, hatta bu ay alabilirim , petlas 145 tl'den veriyor , genel olarak lastik 1cm genişleyecek , yükseklik yarım cm kısalacak.

astra g'nin orjinal ebatı aslında 185 60 15. 0 km astrada görmüştüm :) ama 205 çıkartarak görünüş artırsınız yakıtınızda artar. bende 195 kullanmıştım michelin energy yol tutuşunda zaten sıkıntı yok boşuna maceraya döner... sedanı ben kolay kolay savurtamıyordum hb arabada hiç gerek görmüyorum...ki araba alçalacak...

biz 1998de ilk çıktığında aldığımızda 195/60/15le geldi sonradan ne oldu bilmyorum ama sizinde gördüğünüz astraya bakarak adamlar hangi lastik ucuzsa onu takmış ara ara :D

205/55/R15 taktım, (petlas velox) 2-3 aydır kullanmaktayım, yakıtta artış olmadı, yol tutuş hissedilir derecede arttı.

foto :

pcghz.jpg

Son düzenleme:
yol tutuşuna 205 in etkisi olmuş olabilir mi , eğer araba satılmaz ve tümüyle bana geçerse 205/45/17-16 lastik-jant takmayı düşünüyorum hangisi olursa olsun yazlıklara v desenli taban takacağım bundan sonra

yol tutuşuna 205 in etkisi olmuş olabilir mi , eğer araba satılmaz ve tümüyle bana geçerse 205/45/17-16 lastik-jant takmayı düşünüyorum hangisi olursa olsun yazlıklara v desenli taban takacağım bundan sonra

16 hele 17 jantla sürtme sorunu yaşarsın, bu kısa vadede tabi. Zamanla ise süspansiyon ve ön takım sorunları oluşuyor, orjinalini fazla bozmamak lazım .)

yol tutuşunda v deseninin performansı nasıl acaba? diğer lastik desenlerine göre fazla bir farkı var mıdır?

Geri