Selam arkadaşlar.
2005 Astra G Classic 1.4 Twinport aracıma sis farı bağlattım. Aracımda sisler için tesisat yoktu. Yapılanlar:
Fotoğrafları en kısa zamanda yükleyeceğim.
2005 Astra G Classic 1.4 Twinport aracıma sis farı bağlattım. Aracımda sisler için tesisat yoktu. Yapılanlar:
- Tampon sökülüp lambaların uyacağı kadar deilikler açıldı ve yerlerine vidalandı. (Yuvarlak tip sisler, orjinallerden değil.)
- OpelGM sitesinden sis farı düğmesi olan far anahtarı almıştım. GM marka değil yan sanayi. Ancak bunun düğmelerindeki ledler sönüktü ve kısa farların motor kademelerinden 2 ve 3'ü çalıştıramadı, gösterge lambaları da çok sönüktü, ışık şiddet ayarı en yüksekteyken bile. Ben de hem araçtan çıkardığım hemde yan sanayi far anahtarının içlerini açtım. Orjinalindeki baskı devre kısmını yan sanayininkine taktım. Yan sanayideki ön sis için olan butonu lehimlerinden söküp diğerine lehimledim. Herşey düzeldi böylece.
- Ön sis için 1 adet röle ve 1 adet sigorta alıp sigorta panelindeki yerlerine bağladım. Hem ön ve hem arka sis düğmelerine ayrı ayrı basınca gösterge panelinde kendi lambaları yanıyor.
- Çorlu Opel yetkili servisinde tanıdık bir arkadaş vardı. Ona röleden sis farlarına kablo çektirdim. Herşey orjinal gibi oldu.
Fotoğrafları en kısa zamanda yükleyeceğim.