astra g sustalı yedek anahtar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sertan_c
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Malesef sustalı sustasız farketmiyor kasgo deliniyor.

yakında bu olayi sıfir olark yuz tlnın altinda servis maliyet fiyatina cozecek bir projem var. su an kartlar ve immolar uzerinde test yapoyoruz. olay tamamlandiginda model ve yil fark etmedeenher öpelin sustali anahtari olacaak insallah
ilk müşterin benim haberin olsun :)))
tamam burdan bunu söz olarak kabul ediyor ve beklemeye başlıyorum...
yakında derken ne kadarlık bir zamandan bahsediyorsun acaba?

açtim tabikide. ama fark etmez. bizim anahtarımız ondan çok daha büyük. hem boy olarak hem en olarak. opelin sustalısına bizim anahtarımız sıgmıyor.
sorun bu..
bizim anahtarlar 11 mm. ama sustalı anahtar 0.7 mm kalınlıgında.
sen ve ben aynı araba anahtarlarını kullanıyoruz.
benim anahtarım orda resimlerde gördüğümle birebir aynı,
ve istediğim sustalı da o resimlerdekiyle birebir aynı,
adam resimleriyle anlatmış işte nasıl yapıldığını,
çok da güzel sığdırmış...
hala neden olmaz, sığmıyor, olmuyor dediğini anlamadım da o yüzden sordum açıp baktın mı dosyaya diye...
gördüklerinde neye inanmadın da hala fark etmez diyorsun gerçekten anlamak mümkün değil...
yapan kişi kimse artık çok güzel yapmış ve olmuş...
biraz el emeğiyle oluyormuş demekki...
anahtarcılarda senin gibi yapıyor işte, hemen olmaz...

bende okudum tabikide onu. ama benim anahtarım ondan degil ki. yani daha kalın ve daha uzun. bide herseyden ote sustalı bir anahtarla kıyasladım. elimde ölçtum. ancak sustalı anahtarın plastik kısımlarını kırarsak sıgıyor..
cengiz abide (MOKIA) çok yazıar yazdı bu konuda. onunlada bayagi konustuk. ondan da ayni cevabi alabilirsin.

Projedeki son resme bakarsanız yassı anahtarın dip köşelerinin sustalıya sığması için yuvanın kenarlarının kesildiğini görürsünüz.
Flash sız çekildiği için dikkatli bakmaz iseniz belli olmuyor.

astrasustalanahtar.jpg

Son düzenleme:
ahmet senin anahtarın farklı olduğunu, daha doğrusu astra g lerde 3 farklı anahtar tipi olduğunu bilmiyordum. bendekinden daha kalın anahtar görmedim o yüzden.

mokia evet dikkatli bakınca görünüyor, o kalınlaşan kısma denk gelen yerler kesilmiş, ama o kadar da olsun, neticede parçalar orjinal olsa da yapılan iş uydurma (modifiye :)) işi...

evt demek istediklerim bunlardı. o yüzden bende sogudum bu işten.
artık bunu kabullendim :)

arabaya kasko da yaptırdım bugün,
artık ikinci anahtar şart oldu sanırım,
bende öyle yada böyle yaptırıcam artık...
ama sustalı olmazsa gider 80-90 liraya kumandasız bir anahtar yaptırırım...

kaskoda varsa yaptirin kesin. sonra sorun yapiyorlar hemen.. haklıyken haksız duruma düşersiniz..
dediginiz gibi en olmadı normal anahtar yaparsiniz.

Geri