Astra G z16 motor EGR

Astrag2005

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Sevgili opelim.net

Aracımın hafif bi tekleme yaptığını hissediyorum ama hangi ustaya götürsem sorun yok veya bu arabalar böyle gibi yanıt veriyorlar. Bu tür sorunların egr den kaynaklanabileceğini okudum. Forumlarda uzun uzun araştırdım ama x motorlar için sanırım egr motor kapağının altındaymış fakat benim aracımda böyle değil. Bi ustaya egr iptalini sordum tek dediği şey bu arabalarda olmaz. Bende egr sinin yerini sordum ki fişini çekip deneyebileyim. O sorumada motorun altında diye yanıt verdi. Z16 motorlarda nerdedir bu egr fişi? Şimdiden teşekkür ederim.

hafif teklemeye bu arabalar böyle yanıtı veren şahsiyetlere usta dememenizi öneririm.. buji kablololarını bujileri kontol ettirin.. bobini test edin.. eğer lpg li ise aracınız benzin ve lpg de deneyin lpg de tekleme varsa ona göre bir yol izleyin.

Yanıtınız için teşekkürler. Aracım lpg siz hiçte takılmadı 40.000 km de 7 yaşında 2 sene garajda yattı servise girdi 2.500 lira gibi bi fatura çıktı fakat buji ve kabloların değişip değişmediğini bilmiyorum. 2 sene yattı diye lastik tel kırmış dediler 4 lastik 0 takıldı. Debriyaj ayarından olduğunu sanıyorum titremenin ama yinede egr yi direk iptal etmek yerine fişini çekip denemek istiyorum.

Önce aracınızda egr var mı yok mu onu kontrol edin,sonra benim gibi sürpriz yaşayabilirsiniz.Benim araçta durup dururken stop ediyordu,servis ısrarla egr yi değiştireceğiz dedi,ben ne kadar iptal edelim veya temizleyelim teklifinde bulunduysamda yok 2001 modelden sonrasında ne iptal ne de temizlik yapılmıyor diye iddalaştı durdu bende yaptırmadan eve geldim açıp temizlemek istedim kendim,tabii temizlemek için önce egr olması lazım araçta = ) fabrikasyon olarak iptaldi benim aracımda.Egr nin yeri ecotech kapağının sağ üst köşesinin alt tarafında kalıyor oradan kontrol edebilirsin

agr-ventil-astra-g-coupe-cabrio.jpg

bobin bujiler buji kabloları egr boğaz kelebeği tertemiz bir lpg ayarı...

Motor nedir z16 da sonu ne , xep mı xe mı , 2005 astra g ler sanırım xep oluyor , eğer xep ise isiniz EGR iptali ile halledilmiyor .

Bu arada motorunuzda buji kablosu yok ...

soğukken titreme var mı motorda

soğukken titreme yok fakat resimdeki yerde egr de yok kafam karıştı aracımda sanırım egr nin valfi yok ama egr yi internetten gördüğüm resimlerden benzettim çift çıkışlı bir demir parça. motor kodu z16xe diye başlıyor gerisini unuttum lpg yok araçta gerçekten aklım karıştı şimdi resimleri yüklüyorum

http://p1310.hizliresim.com/1g/2/t6v16.jpg

http://p1310.hizliresim.com/1g/2/t6vdl.jpg

Son düzenleme:
Aracında EGR orjinalinden iptal zaten.
Kelebek bogazı temizlenebilir.

teşekkür ederim hepinize yanıtlarınız ve beni aydınlattığınız için kafam rahatladı hep aklımdaydı egr işi dediğiniz gibi boğaz kelebeğini temizletip bujileri değiştirince işlemim tamamlanacak inşallah. Hepinize iyi forumlar dilerim

Geri