- Konuyu Başlatan
- #11
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Aslında sorunun kaynağı net olarak belli değil.Benzinde hiçbir sorun yok fakat lpg de şöyle bir sıkıntı oluyor ve her zaman yapmıyor.
Araç kalkış esnasında (özellikle çok yoğun trafikte yapıyor) ayağını frenden çekip gaza basınca (devir normalde 750 seviyelerinde dururken) 500 lere inip araç bi an aptallaşıyor ve kalkış yapıyor ve buda araç kullanan için sıkıntı oluşturuyor.En son 10-15 gün önce ayar yapıldı ve şu an sıkıntı yok.Önümüzdeki günlerde ne olur bilemem.Zaten lpg takıldı takılalı 15-20 günde bir bozuluyor bu ayar.Bu arada şuna dikat etmeni şiddetle öneririm.Aracının benzinde özellikle devir saatine dikkat et,herhangi bir dalgalanma oluyormu , benim aracımda dönüşümden sonra benzinde de dalgalanma başladı ve lpg ustalarına dediğimde araç benzinde de yapıyor diyorlar,halbuki dönüşümden sonra başladı dalgalanma.Özellikle benzinde oynama olmadığını ve dönüşümden sonra da olmayacağının üstüne basa basa garantisini istemeni tavsiye ederim.Yoksa benim gibi uğraşırsın.Yakıt olarak araçtan memnunum ama lpg olarak yaklaşık 4 ayda fs otogazda dahil olmak üzere en az 10- en çok 15 defa ayara gittim.Herşey bir yana ben bu arada sorunla ilgili arıza aramaya başladım aslında araçta hiçbir arıza kodu veya bir anormallik yok.Valla benden tavsiye aracının başında dur gerekirse burnunu yaptıkları işe sok ve ne yaptıklarını gör.
ben de takribi 1 ay evvel İzmit FS OTOGAZ'da dönüşüm yaptırdım aynı problem bende de var. dur kalklarda gaz tepkisi geç geliyor bi yığılma gaz yememe oluyor sonra birden kalkıyor araç. şehir trafiği benim için işkenceye dönüştü. 1000 km ayarında sorundan bahsettim ancak testte hata görünmüyor ve montajı yapan arkadaş aracımın normal olduğunu ona göre bir sorun olmadığını söyledi. ama bence arabam sorunlu ve bu sorun montajdan kaynaklanıyor. şehir trafiğinde arabayı kullanamıyorum resmen kafayı sıyırdım benzinde biniyorum arabaya ve dönüşümden sonra benzinde de sorunu arada yaşamıyor değilim.buji takımlarını 2 defa değiştirdim ayar yaptırttım(yetkili serviste) düzelmedi, gittim 25000 kmdeki aracın ateşleme bobinini değiştirdim en ufak bi düzelme yok, yalandan yere bobine 250 lira verdim. 150 de bujiler toplamda 400 lira harcadım dolaşıp zaman ve benzin harcamak da cabası.
Son olarak aynı sorunu yaşayan bir arkadaşım olayı çözmüş ve şu an çok memnun, çok keyifli kullanıyorum dedi.şöyle ki; benimle aynı parça değişimlerini yaptıktan sonra garantinin kapsam dışı kalmasına aldırış etmeden bir üstada gitmiş, üstad kontrollerini gerçekleştirdikten sonra deliklerin yanlış yerden ve yanlış açıyla delindiğine kanaat etmiş, eski delikleri sıvı kaynakla kapatıp yeniden ve olması gereken şekilde delmiş sorun
hallolmuş. Arabama yeniden aşık oldum diyor.
Çok imrendim Faruk Bey'e aynen böyle anlatacağım, inşaAllah üstesinden gelebiliriz yoksa harcadığım zaman,benzin sinir,stres hepsini geçtim opel markasına karşı olumsu önyargı oluşmaya başladı.
Sayın Wildfire
Bugün Faruk Bey'e durumu izah ettim. Bi gel bakalım dedi. sıkıntı yapma çözeceğiz gibi umut verdi sağolsun. İnşallah çözersek burada paylaşacağım neticeyi ve neden kaynaklandığını da tam öğrenmem lazım. Biz boşuna bir sürü para harcadık belki başkalarının,furmdaki arkadaşların harcamasına mani oluruz.