Astra h fan sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan afm06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam denermisiniz aracı 105 te stop ettikten sonra 3 dk sonra kontağı açıp menüden sıcaklığı açıp bakarmısınız?

Bu arada sürekli ikametgahım soğuk yer. 8 ay kalorifer yanıyor. Kışın bile 113 te açıyor fan tabi 102 103 üstüne çıkmıyor pek

Hocam trafik yoksa benim araçta 103_104 civarında geziyor. Sıkışik trafikten gelip 105 te kapatıp 3.dk sonra açtım 113 yazıp fani açtı???

Hocam denermisiniz aracı 105 te stop ettikten sonra 3 dk sonra kontağı açıp menüden sıcaklığı açıp bakarmısınız?

Bu arada sürekli ikametgahım soğuk yer. 8 ay kalorifer yanıyor. Kışın bile 113 te açıyor fan tabi 102 103 üstüne çıkmıyor pek
Hocam bazen 113 bazen 108

hocam belli olmuyor bazen 113 diyor ve fani açıyor bazen 108_109

Böyle yüksek hararetli çalışan bir aracin motorunda (benim 1.4 corsa D de ayni) su kaynatmaması için dikkat edilmesi gerekenler;
- Yedek depodaki Soğutma suyu eksilmemeli ve sistemde hava olmamali
- Fan bozulmamali,
- Kaynama derecesini yukari çekmek için en az 50/50 antifriz olmali,
- Yine kaynama derecesini yukariya çekmek için sistem basinc altinda çalişabilmeli yani yedek depo kapagi sağlam olmali..

Bu kosullar varsa 125 dereceye kadar telaş etmeyebiliriz..

E tabi ki normal su 100 Derecede kaynıyor antifiriz yaz kış olmalı hem uygun koşulları sağlar hemde sistemde bir kaçak olması durumunda sudan daha ince olduğu için ilk bulduğu çatlaktan yarıktan v.s kendini dışarı atacaktır ve sıcak olduğu için leş gibi kokarak sıkıntı olduğunu hatırlatır böylece şansınız varsa hararet yaptırmadan arıza giderilebilir motor kurtarılır sonuç olarak motor suyunu her yıl antifirizle birlikte değiştirin

Sent from my iPhone using Tapatalk

Geri