astra h termostat arızası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan acemi07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yunus bey Astra h larda 105 nominal çalışma sıcaklığı diye duydum kerim bey 98 fazla demiş ama su an şehir içi 80 lerde geziyor çok sıkışık trafikte 108 e gelip fan acı 105 e düşürüyor trafik açılınca 90 nin altına düşürüyor uzun yola vurunca bu havalarda 68 e kadar düşüyor yakıt ortalamam 8.1 litre sanki bir sorun yok gibi degistirsemmi sizce arkadaşlar sadece termostat kaciriyor gibi

arkadaşlar cevaplar için teşekkürler,

gizli menüden bakınca sıcaklık 100 dereceye kadar çıkıyor o yüzden değiştirmemiştim ancak anlaşılan mecbur değiştireceğiz.
[MENTION=79717]Kerim Avcı[/MENTION]
beher için link alabilir miyim? birde özel servis ille gm olsun dedi.

@iphoncu
yakıt artışı yok gibi

Yunus bey Astra h larda 105 nominal çalışma sıcaklığı diye duydum kerim bey 98 fazla demiş ama su an şehir içi 80 lerde geziyor çok sıkışık trafikte 108 e gelip fan acı 105 e düşürüyor trafik açılınca 90 nin altına düşürüyor uzun yola vurunca bu havalarda 68 e kadar düşüyor yakıt ortalamam 8.1 litre sanki bir sorun yok gibi degistirsemmi sizce arkadaşlar sadece termostat kaciriyor gibi
Aracınızın motor kodu nedir?
Ya da motor tipi?

D5503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bugün termostat değişti 200 lira orjinal gm termostat radyatör hortumu zedeliydi oda değişti 50 lira 3 litre antifiriz gm 50 lira soğutma suyu kabı değişti 90 lira 60 lira işçilik 450 liraya hallettim arabayi bildiğin soğuk kullanıyormusuz değişimden sonra 102 derecenın altına düşmedi.

Beher ile gm aynıdır. Yanına ayrıca gm basmislardi. Hayırlı oksun

arkadaşlar cevaplar için teşekkürler,

gizli menüden bakınca sıcaklık 100 dereceye kadar çıkıyor o yüzden değiştirmemiştim ancak anlaşılan mecbur değiştireceğiz.
[MENTION=79717]Kerim Avcı[/MENTION]
beher için link alabilir miyim? birde özel servis ille gm olsun dedi.

@iphoncu
yakıt artışı yok gibi

Ben parçalıdan 135 e aldım. Tavsiyem parçalıdan Alman ruhsata baktı verdi olmadı tekrar değiştirdim. http://www.onlineyedekparca.com/arama/termostat&paged=4 Beher ve gm ayni ürün. Hatta 1.3 Fiat motorda aynısı.

Motor suyu sıcaklığının mevsimle pek alakası olmaz, termostat ve fan doğru çalışıyorsa kışın en soğuk günde bile termostat kapalı kalarak silindirdeki yüksek yanma sıcaklığına binaen suyun hemen ısınmasına yardımci olur, yazın en sıcak günde de fan sayesinde su soğur.

Termostat ve fanın amacı ideal sıcaklığı korumaktır zaten, koruyamıyorsa arıza durumu düşünülebilir.

Biz bozuk termostaddan bahsediyoruz. Termostad motordaki su 90 dereceye gelince açılır sıcak suyu radyotere verir.motor Radyotorden soguk su alır. Yaz mevsimde radyatördeki su da 90 a gelirse fan acar. 95 i geçerse dan ikinci devrede çalışır. Kışın fan fazla devreye girmez. Bozuk termostadda su sürekli devir halinde oldundan motor içindeki suyla ayni derecede fazla ısınır ve fan devreye girer. Uzun yoldada radyotor iyi soğutur ve sıcaklık düşer

Biz bozuk termostaddan bahsediyoruz. Termostad motordaki su 90 dereceye gelince açılır sıcak suyu radyotere verir.motor Radyotorden soguk su alır. Yaz mevsimde radyatördeki su da 90 a gelirse fan acar. 95 i geçerse dan ikinci devrede çalışır. Kışın fan fazla devreye girmez. Bozuk termostadda su sürekli devir halinde oldundan motor içindeki suyla ayni derecede fazla ısınır ve fan devreye girer. Uzun yoldada radyotor iyi soğutur ve sıcaklık düşer
Termostat açma sıcaklığı araçtan araca değişiyor, mesela bende astra f var, x16xel, termostat açma sıcaklığı 92 derece.

Yukarıdaki arkadaşların termostat açma sıcaklıkları kaç ise aracın genel olarak o civarda seyretmesi gerekiyor, termostat ve fan düzgün çalışır vaziyette olduğu sürece. [emoji106]

Termostat açma sıcaklığı araçtan araca değişiyor, mesela bende astra f var, x16xel, termostat açma sıcaklığı 92 derece.

Yukarıdaki arkadaşların termostat açma sıcaklıkları kaç ise aracın genel olarak o civarda seyretmesi gerekiyor, termostat ve fan düzgün çalışır vaziyette olduğu sürece. [emoji106]

Termortadin 90 liktir. Bazı markalar 75 lik kullanır 45 lige kadar tabi bunlar şahin reno grupları.

Geri