Astra J 1.4 turbo yakıt sarfiyatı....

Ynt: Astra J 1.4 turbo yakıt sarfiyatı....

bugün itibari ile aracı alalı tam 5 ay oldu 6000 km yol katedildi... (ilk ay çok kullanılmadı araç, 4 ay sayılır aslında)aldığım günden beri hep aynı petrol istasyonundan benzin aldım.. bütün fişleri toplamıştım.. bu sabah topladım 2250 tl'lik benzin almışım... kuruş hesabı yaparsak ( litre hesabını da daha sonra yapayım fişler arabada  ::) ) 2250/6000=0,37 tl yapıyo  şehir içi şehir dışı karısık.. bilginize ve eleştirilerinize sunulur.. 6000 yerine 5000 yazmıştım yanlışlıkla ::) ::) ::) onu düzelttim... :o

iurista link' Alıntı:
bugün itibari ile aracı alalı tam 5 ay oldu 5000 km yol katedildi... (ilk ay çok kullanılmadı araç, 4 ay sayılır aslında)aldığım günden beri hep aynı petrol istasyonundan benzin aldım.. bütün fişleri toplamıştım.. bu sabah topladım 2250 tl'lik benzin almışım... kuruş hesabı yaparsak ( litre hesabını da daha sonra yapayım fişler arabada  ::) ) 2250/5000=0,45 tl yapıyo  31agryyy şehir içi şehir dışı karısık.. bilginize ve eleştirilerinize sunulur..

9.5L seviyesinde yakmış. Eğer arac düz vites ise yakıt tuketimi biraz yüksek. Ama sakin kullanmla 7-7.5L seviyeleri zamanla yakalanır. Sonuçta arac henüz yeni.

DarthWider link' Alıntı:
9.5L seviyesinde yakmış. Eğer arac düz vites ise yakıt tuketimi biraz yüksek. Ama sakin kullanmla 7-7.5L seviyeleri zamanla yakalanır. Sonuçta arac henüz yeni.
teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ama ben belirtmemişim aracı ikinci el aldım 13000 de idi şimdi 18000 oldu...  hocam aslında öyle agresif de kullanmıyorum ama inşallah dediğiniz gibi olur.. bu arada araç manuel vites.. aslında bi ara az yakması için 2000 devirde vites değiştir demişlerdi.. ama ben sıkıldım... şimdi 3000 devirde vites değiştiriyorum artık.. neyse bence araç çok yakmıyor benzin pahalı...

iurista link' Alıntı:
teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ama ben belirtmemişim aracı ikinci el aldım 13000 de idi şimdi 18000 oldu...  hocam aslında öyle agresif de kullanmıyorum ama inşallah dediğiniz gibi olur.. bu arada araç manuel vites.. aslında bi ara az yakması için 2000 devirde vites değiştir demişlerdi.. ama ben sıkıldım... şimdi 3000 devirde vites değiştiriyorum artık.. neyse bence araç çok yakmıyor benzin pahalı...

Aracı 2. el aldım demişsiniz kaça aldığınızı öğrenebilirmiyim acaba ?

delikadir24 link' Alıntı:
Aracı 2. el aldım demişsiniz kaça aldığınızı öğrenebilirmiyim acaba ?
hocam 2004 corsa 1.2 enjoy vardı bende onunla takasa girdik... benim aracı 18.000 saydık 42000 de aldığım aracı... yani 42.000 e aldık.. niye dolaylı söyledim onu da bilmiyorum.. :)

iurista link' Alıntı:

Aslında benzinli tum araçlarda ( 1.4 - 1.6L motorlarda) 9L seviyesini göze almak gerekiyor daha az yakarsada kar ettik demek lazım :) mesela benim arac 180 hp AS sanzuman alırken kendimi 12-13L yakar diye hazırlamıştım, simdi ortalama tüketim 10.4L sanki 2 L kardaymisim gibi düşünüyorum. ( kendimi böle avutuyorum :)

Arabanın deposunda PO 97 ve Carbon Clean vardı, Carbon C katkısı iyice temizlik yapsın diye performanslı kullanıyordum ve son depo ortalamam 9 litre civarlarındaydı.

Bugün deponun 3/4 üyle 400 küsür km deyken 95 oktan PO ile depoyu fulleyip dolaşmaya çıktım, vitesleri erken büyütüp devri 2000 dd olaylarında tutup sakin şekilde kullanınca tüketim 5.3 litreye kadar düştü.

Araçlarımız az yakıyor, motorları da çok güçlü ama kasaları çok ağır ve özellikle motor 90 dereceden daha soğukken yapılan sık dur kalklarda tüketim savurgan olabiliyor, 90 derece olduktan sonraysa jikleden çıkıyor olsa gerek, tüketim kolay kolay agresifleşmiyor hatta ilk fırsatta da düşüyor.  greatt 

DarthWider link' Alıntı:
Aslında benzinli tum araçlarda ( 1.4 - 1.6L motorlarda) 9L seviyesini göze almak gerekiyor daha az yakarsada kar ettik demek lazım :) mesela benim arac 180 hp AS sanzuman alırken kendimi 12-13L yakar diye hazırlamıştım, simdi ortalama tüketim 10.4L sanki 2 L kardaymisim gibi düşünüyorum. ( kendimi böle avutuyorum :)
haklısınız hocam aslında olay psikolojik cepten çıkan  o kadar önemli değil..  :) ben sırf bu yüzden hesap yapmayayım dedim kmyi falan sıfırlamıyorum artık... sadece zevk almaya çalışıyorum araçtan.. bu da zor olmuyor... :)

iurista link' Alıntı:
hocam 2004 corsa 1.2 enjoy vardı bende onunla takasa girdik... benim aracı 18.000 saydık 42000 de aldığım aracı... yani 42.000 e aldık.. niye dolaylı söyledim onu da bilmiyorum.. :)

Hayırlı olsun aracınız iyi fiyata almışsınız kazasız belasız kullanın inş.

Bu aracı sakin kullandığınızda çok az yakıyor biraz agresifleştiğinizde +1 lt oluyor kesinlikle !

delikadir24 link' Alıntı:
Hayırlı olsun aracınız iyi fiyata almışsınız kazasız belasız kullanın inş.

Bu aracı sakin kullandığınızda çok az yakıyor biraz agresifleştiğinizde +1 lt oluyor kesinlikle !
sağolun hocam aldığımda sıfırı 45.550 idi.. 3500 tl karımız oldu.. aslında üç ay beklemek zorunda kalmamak en büyük kar oldu bizim için kasım ayında mart ayında gelir demişlerdi.. bekleyemedik aldık... :)

Geri