Astra J 1.4 turbo yakıt sarfiyatı....

Ynt: Astra J 1.4 turbo yakıt sarfiyatı....

Benim araç otomatik olduğu için düz yollar dışında, yakaladığın en düşük değer 5.0 Lt - 5.3 Lt. Yani engebeli yollarda 5.0 Lt altını göremiyorum. Sanırım manuel araçlar da yazılım ile torku yükseltip manuel vites avantajını da kullanarak 4.7 - 5.0 Lt. gibi değerler çok rahat görülebilir diye düşünüyorum. Tolga da olduğu gibi...

Tabiki bunda lastik basınçlarının da çok büyük katkısı var, en üst limit değerler basılarak biraz konfordan ödün vererek bu ortalamalar gerçekleşir.

ulkm link' Alıntı:
Güzel değerler Tolga
Doğan'a söyleme  :)

Olur mu abi işin en keyifli kısmısı orası  :D

ulkm link' Alıntı:
    Tabiki bunda lastik basınçlarının da çok büyük katkısı var, en üst limit değerler basılarak biraz konfordan ödün vererek bu ortalamalar gerçekleşir.

Bu kez basınçlar 29 -32 arası değişiyordu soğukken, aslında yükü de göz önüne alıp soğukken 35 yapsaydım illa ki daha da iyi değerler elde edilebilirdi ancak bu şekilde de konfor çok iyi oluyor diye dokunmadım..

Cuma günü kardeşimle Akçay dan Edirne ye gittik.

Yarım depodan biraz daha fazla yakıtla ş.içi 7.7 olan tüketim değeri Edirne ye girdiğimizde 6.2 ye düşmüştü, sakin bir sürüşle klima kullanmadan yolu tamamladık.

Bugün de Akçay a geri döndük, bu kez daha süratliydik ve az da olsa klimayı açtık, gelirken ortalama ekranını sıfırladık ve 5.2 litrelik bir değerle ևanakkale ye kadar geldik, Ayvacık-Küçükkuyu rampalarında 3. vites / üst devirde kullanımla biraz virajlarda eğlenelim dedik, yol bittiğinde ortalama 6.1 litredeydi  greatt

Aracın uzun yolda çok ekonomik olabildiği artık kesinleşen bir durum, benim açımdan değişiklikse ortalamanın yazılım sonrası biraz daha zor yükselmesi ve 90 yerine 100 - 110km hızlarda daha ekonomik hale gelmesi, tabi ters rüzgar yoksa.

okkk süper değerler abi darısı başımıza  ;D

UnStabLe link' Alıntı:
okkk süper değerler abi darısı başımıza   ;D

Teknik bilgi, düşük devir, aracı iyi tanımak, sakin sürüş - sabit hız, trafiği iyi analiz etmek, kaliteli yakıt, inik olmayan lastikler, sabır  greatt

Tolga KARACA link' Alıntı:
Teknik bilgi, düşük devir, aracı iyi tanımak, sakin sürüş - sabit hız, trafiği iyi analiz etmek, kaliteli yakıt, inik olmayan lastikler, sabır  greatt

Artı Active Select eşittir bom! ((:

Afyon - Ankara yolu yaklaşık 500 km git gel yaptım daha sabah yoldan geldim nöbete gidişi 4.8 Lt/100km yakıt tüketimi bende şaşırdım dönüşü biraz bastım ama 130 yine geçmedim 100 - 110 arası geldim ara hızlanmalar bunlar..
  Cruze Control 98 - 104 arası gitti geldi ortalama hız 80 km/h
Ortalama yakıt tüketimi 5.2 Lt/100km
Bence güzel gideri var..  005hihih 005hihih

Yakıttan çok memnunum; üç gündür anlık da olsa 0-180 yapıyorum ortalama gene de 5.2 den 7.0 a çıktı en fazla!  greatt

50 TL'lik alıyorum 10 litre 140-150 km gidiyor.. memnunum açıkçası.

Bizim astarlarda gerek performans gerekse tüketim olarak en iyi seçenek 1.4t Manuel bence, satış temsilcisi AS için duruma göre 1-2L tüketimi yükseltir demişti sonradan anladım ki bizim AS ler 1.2 motorlu bi aracın yaktığı kadar benzin ihtiyacı varmış. Geçen gün oturdum hesap yaptım benim aracı takasa versem 1 ayda harcadığım benzinle volvo s60 ın aylık taksitlerini ödeyebiliyorum nerdeyse üstüne mazot alacak para bile kalıyor :)

Geri