Ynt: Astra J 1.4 turbo yakıt sarfiyatı....
Hocam bak ben sana demiştim de inanmamıştın Dediğin gibi uzun yol tüketimi gayet iyi araçlarımızınharunhoca link' Alıntı:Arkadaşlar tatildeyim şu an... simdiye kadar 1200 km yol yaptim. Araba henüz 6200 km.de. Uzun yolda bu arac ve bu motor gerçekten çok keyifli. Tüketime gelince, benzinli bir araçla bir depo ile bu kadar yol gidebilecegimi dusunmemistim. Araçta dört yetişkin idik bagajda bir cm3 boşluk yoktu. Istanbuldan araci fulledim abant Bolu Mudurnu Göynük Taraklı Geyve Gemlik bursa erdek derken ışık yandı biraz daha gittim ve 57,69 litre yakit aldim 289 Tl odedim, 987 km yol yaptim. Klimayi cok az açtım. Hesapladim 5,8 litre ortalama yakmış, bence mükemmel bir değer. Sahsen ben 6,5-7,0 lt. ortalamaya raziydim. Bir depo benzinle 1.000 km yol yapabilmek harika bir şey. Keşke şehir içinde de benzer değerlere yaklassa. Ayrica aracı uzun yolda kullanmak çok keyifli. şunu belirteyim b.sayar kiz ortalaması 66 km/h. Genelde hiz sabitleyici kullandim ve 110 km.hizi gecmedim. B.sayar ortalamasi ise 5,4 litre idi, neden pompa verisi 5,8 litre bilemedim. Asla LPG düşünmüyorum.