ASTRA J ARKA KAPILARIN KİLİTLENME SORUNU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ufukkaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar merhaba benim aracımda 2020 Astra 1.4 t arka sol kapı bazen ne içerden nede dışardan açılmıyor bazen kendi kendine açılmaya başlıyor sorun kilit motorunda olabilirmi ben wd40 ile yağladım durum aynı sökmedim ama önerisi yada başına gelen varmı sadece tek kapıda bu sorun bar
Hocam aynı sorun bendede var çözüm buldunuz mu

Arkadaşlar merhaba benim aracımda 2020 Astra 1.4 t arka sol kapı bazen ne içerden nede dışardan açılmıyor bazen kendi kendine açılmaya başlıyor sorun kilit motorunda olabilirmi ben wd40 ile yağladım durum aynı sökmedim ama önerisi yada başına gelen varmı sadece tek kapıda bu sorun bar

Ne tesadüftür 2 tane 2020 model astra j de arka kapı kilidinde bu sorunu yaşadık. Nedir niyedir uğraşamadan araçları o şekilde satmıştık. Bazen çalışacağı tutuyordu bazen kilitli kalıyordu.

Merhaba, sadece elektronik veya mekanik arazısı olmayanlara tavsiye amaçlı yazıyorum. Aracınızın önce kumanda pilini yenileyiniz, araç zayıf pilli kumandalı anahtarı unutabiliyor, sonrasında tanıtmak gerekebilir. Yedek anahtarımı kullanmasam bile 4-5 ayda pilini yeniliyorum. Astra j araçlarda orjinal teypte daha kolay olan (Teyp üzerindeki CONFİNG tuşu) araç konfor ayarları içerisindeki kapı kilit ayarları var, burada modülü kendi kullanımıza göre kişiselleştirilmeye izin veriliyor. Bu ayarları kontrol ediniz. Tesla ekran veya orjinal teyp olmayanlar doğru canbus ve doğru canbus ayarları yapılı olduğundan emin olmalısınız. Benim araçta yanlışlıkla megane ayarları uyarlanmıştı, direksiyon tuşları yanı sıra kapı kilitleri, TC çeki kontrolü tuşu ve klima ayarları sorun yaşamıştım. Tesla ekran ayarlar menüsündeki fabrika ayarlarına girdim şifresi 0000 veya 8888’di tam hatırlayamadım açılan menüde sol üst seçenekte protokol settings sayfasını açtım ve yeni açılan sayfada sol kısıma dokunmadan, ayarları aracıma uygun olan GM-Opel astra 2010-2014 ayarını seçip kaydettim, (bazı modellerde Cruze 2010-2014 vs çıkıyor ama astra j ile sistem aynı) böylece araç ayarları kısmındaki orjinal ayarlar bölümünü görmeye başladım ve tüm tuşlar aktif oldu, kilit özelliklerinin de genelini açık ve aktif seçtim. Sonrasında hiç bir sorun yaşamadım. Belki işinize yarar.
2015 Opel Astra j kasa aracımın sol arka kapısı kumandaya ikinci basmada açılıyor ve kitleniyor. Kilit arızası desen kumandaya ikinci basmamda açılıyor, ya da kitliyor. Ama bu sıkıntı yaratıyor, nedenini bilmiyorum. Enes arkadaşımın dediğini uygulayayım bakalım bir çözüm olacak mı? Aracımda Navimex marka multimedya var, en azından denerim. Orijinali takmaya kalksak çok para istiyorlar. Bence orjinale gerek yok, çünkü kumandayla ikinci kere de olsa basınca açıyor ya da kitliyor. Bu da demektir ki sistemde bir mekanik ya da elektronik arıza yok diye düşünüyorum.

Geri