Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

Şöyle söyleyim, o yolda (Aydın otoyolu) aracı 95-100km hıza sabitlediğinizde düzlükte anlık verinin hemen hemen min. 4.0 max. 6.5 litre arası değişmesi gerekir..

Tolga KARACA link' Alıntı:
Şöyle söyleyim, o yolda (Aydın otoyolu) aracı 95-100km hıza sabitlediğinizde düzlükte anlık verinin hemen hemen min. 4.0 max. 6.5 litre arası değişmesi gerekir..

Biz başka otoban bulduk, Kipa'nın arkasından geçen Organize Sanayi'ye bağlanan otobanda denedik. Öyle 4 falanda tenezzül etmedi benim araba, dört dedim hörst dedi. (:

şöyle söyleyeyim.2 km gidiş 2 km geliş 4 km lik bir yol. ortalama hız genelde 50 km civarı. hava -2  ile 6 derece arası. hafif yokuş bir yol ama öyle aman aman bir yokuş degil. bu söylediklerime göre degerlendirirseniz yine fazlamı. problem ise ben hemen servise gideyim.

bu arada tolga hocam ile aynı şekilde cümleye girmişiz..çöyle söyleyeyim :D

dinojasie link' Alıntı:
şöyle söyleyeyim.2 km gidiş 2 km geliş 4 km lik bir yol. ortalama hız genelde 50 km civarı. hava -2  ile 6 derece arası. hafif yokuş bir yol ama öyle aman aman bir yokuş degil. bu söylediklerime göre degerlendirirseniz yine fazlamı. problem ise ben hemen servise gideyim.

Valla sizin durum benimkinden bile vahim Metin Bey. Anladığım kadarıyla motor ısınacak zaman bulamıyor ve hafifte olsa soğukken rampa tırmanıyor. Hava da ayrıca soğuk. Yani o şartlarda sanıyorum benim manyak arabamda öyle yakabilirdi ama emin değilim. (:

dinojasie link' Alıntı:

Doğan ın da dediği gibi motor 90 dereceye ulaşmadan yolu tamamlıyor olmalısınız, 140 Hp lik motorlarda aracın motorunu koruma amaçlı 90 dereceye gelmeden max. torku kısıtlayan bir sistem var; bu yüzden kısa mesafede aracı kullanırsanız hem jikle sürekli devrede oluyor hem kısıtlı tork yüzünden gaza normalden fazla basıyorsunuz, bu iki şart altında tüm yüksek güçlü benzinli araçlar benzer tüketim sergilerler.

Durumunuza bezer şekilde Astra H 115Hp lik aracı olan bir arkadaşım aracını dizel Astra H ile değiştirmişti; 2km lik gidiş geliş esnasında benzinli aracı çok yakıyordu çünkü motoru tam olarak ısınamıyordu,aslında bu kriter dışında aracını çok seviyordu.

Doğan sen seninkinin 1.4 olduğuna eminmisin? Hani fabrikadan çıkarken 1.6t falan takmış olmasınlar yanlışlıkla  :-[

eketen link' Alıntı:
Doğan sen seninkinin 1.4 olduğuna eminmisin? Hani fabrikadan çıkarken 1.6t falan takmış olmasınlar yanlışlıkla  :-[

Bana biri yanlışlıkla 2.8 Insignia motoru takmış, sonra çıkartamayınca geri, çakmayalım diye beygirini kısmış. ((:

Tolga KARACA link' Alıntı:
2.8 rakamıda bana pek karizmatik gelir nedense :)

Sen onunla da 5.6 lt yakarsın şehir içi, Insignia forumu birbirine girer. ((:

Geri