Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

Dün ilk kez vites değişim göstergesine göre kullandım aracı, çok erken 5 ve hemen peşine 6. vitesi istediğinden hiç kullanmıyordum, çok devirsiz kullanmayı sevmiyorum ama ne alakaysa 6. viteste kullanırken anlık tüketimde artış olsa da ortalama tüketim ekranı hızlı bir biçimde düştü..

Ortalama tüketim kaç km lik ortalamayı veriyor? İlk günden bu yana mı yoksa son 100 km mi?

big_malibu link' Alıntı:
Ortalama tüketim kaç km lik ortalamayı veriyor? İlk günden bu yana mı yoksa son 100 km mi?

Ortalama veriyi sıfırlayınca 8.0 litreden açılıyor, kullanım/trafiğe göre hızlı biçimde yükseliyor ya da alçalıyor, ekranı sıfırladıktan sonraki (yanılmıyorsam) 100. km den sonra ekrandaki değer daha yavaş değişiyor.

Tolga KARACA link' Alıntı:
Ortalama veriyi sıfırlayınca 8.0 litreden açılıyor, kullanım/trafiğe göre hızlı biçimde yükseliyor ya da alçalıyor, ekranı sıfırladıktan sonraki (yanılmıyorsam) 100. km den sonra ekrandaki değer daha yavaş değişiyor.

Hm ortalamanın sıfırlandıgını bilmiyordum, dolayısı ile benim ortalamam arac alındıgı günden beri  hesaplanıyor.

Bilgi için teşekkürler.

Selamlar,

Konuya biraz bodoslama dalacağım ama, uzun yoldan ankaraya geldikten sonra ortalama yakıt tüketimini sıfırlamıştım. Son yaklaşık 3000km'dir de dokunmuyorum, ankaradayım ve aracım 1.4T. Sakin sürerim ama ekonomi yapmak için de ölüp bitmem. Arada kontrol ediyorum, canımın sıkkın olduğu haftalarda ortalama yakıt tüketimi 7.8-7.9 civarında, moralimin iyi olduğu zamanlarda 7.6/7.7 civarında :)) Araca da genelde bir yolcuyla binerim. İkimiz yaklaşık 170kg yapıyoruz ve ekstra yük olmuyor. Son zamanlardaki tüm tüketim de şehir içi. Resmi rakamlardan biraz daha düşük, aracımda yoksa problem mi var :)) şaka bi yana bu tür rakamları başka gözleyenler de var mı?

Şimdiden teşekkürler...

flyer link' Alıntı:
Selamlar,

Konuya biraz bodoslama dalacağım ama, uzun yoldan ankaraya geldikten sonra ortalama yakıt tüketimini sıfırlamıştım. Son yaklaşık 3000km'dir de dokunmuyorum, ankaradayım ve aracım 1.4T. Sakin sürerim ama ekonomi yapmak için de ölüp bitmem. Arada kontrol ediyorum, canımın sıkkın olduğu haftalarda ortalama yakıt tüketimi 7.8-7.9 civarında, moralimin iyi olduğu zamanlarda 7.6/7.7 civarında :)) Araca da genelde bir yolcuyla binerim. İkimiz yaklaşık 170kg yapıyoruz ve ekstra yük olmuyor. Son zamanlardaki tüm tüketim de şehir içi. Resmi rakamlardan biraz daha düşük, aracımda yoksa problem mi var :)) şaka bi yana bu tür rakamları başka gözleyenler de var mı?

Şimdiden teşekkürler...

Ama sizin bu tüketimler benim gibi 11lt+ yakan 1.4T kullanıcıları için çok ayıp. ((:

Kıymetini bilin gerçekten. ((:

flyer link' Alıntı:
Selamlar,

Şimdiden teşekkürler...

Merhaba,

Ankara'da genelde güzergah olarak nereleri kullanıyorsunuz? Eskişehir yolu, konya yolu vs kullanıyorsanız eğer tüketim değerleriniz normal gibi :)
Yol bilgisayarında ortalama hız değeri kaç gösteriyor acaba?

flyer link' Alıntı:
Selamlar,

Şimdiden teşekkürler...

- bu kadar az yaktirabilecek yolum olsaydi benim, kesinlikle 1.4T alirdim.

İstanbul da şu an şehir içi ortalama yakıt tüketimim 11.1 lt gösteriyor.  general_hoho

Bir zamanlar ben de istanbul içinde 8in altına sakin kullandığım zaman düştüğümü hatırlıyorum.
Ancak artık mümkün değil 9un altına inemiyorum...
Yalnız şu vites degistirme işaretine bakarak istikrarlı bir şekilde deneme hiç yapamadım. Unutuyorum basıyorum :)
Tolga beyin yazdığını bir deneyecem.... :)

Geri