Astra J Chip Tuning

Ynt: Astra J Chip Tuning

sorun olacak olan nedir ki ..farzedelim ben taktırdım 1,4 140 lık arabama istanbulda yaşıyorum beygirim 170  torkum 240 oldu .. şehir içi zaten 1,2,3,4 viteslerde kullanıyorum genelde aracı yani demek istedğim motoru devamlı zorlayan bi durum söz konusu değil torkuda bi avantaj olcak kalkşlarda hızlanmalarda daha kısa zamanda hızlancaksın vitesleri daha seri yükseltceksin alt devirlerdeki benzin tüketimin azalcak...yılda 1/2 defa da 2000/3000 km devamlı sürücem aracımı o zmanda 170 hp gücü tatsam ...bukadarmı dayanıksız bu motor.. dayanı versin 2/3 gün de zora... olaya böyle baksak nasıl olur ...

yada benim anlamadığım şeyi anlatırsanız sevinirm gerçekten ... hata yapmak istemem...

**murathan** link' Alıntı:
sorun olacak olan nedir ki ..farzedelim ben taktırdım 1,4 140 lık arabama istanbulda yaşıyorum beygirim 170  torkum 240 oldu .. şehir içi zaten 1,2,3,4 viteslerde kullanıyorum genelde aracı yani demek istedğim motoru devamlı zorlayan bi durum söz konusu değil torkuda bi avantaj olcak kalkşlarda hızlanmalarda daha kısa zamanda hızlancaksın vitesleri daha seri yükseltceksin alt devirlerdeki benzin tüketimin azalcak...yılda 1/2 defa da 2000/3000 km devamlı sürücem aracımı o zmanda 170 hp gücü tatsam ...bukadarmı dayanıksız bu motor.. dayanı versin 2/3 gün de zora... olaya böyle baksak nasıl olur ...

yada benim anlamadığım şeyi anlatırsanız sevinirm gerçekten ... hata yapmak istemem...

hocam bu konuda otomotiv mühendisleri ilede  görüştük. 

tekrar  özet geçiyorum palavra  bunlar  para tuzağı.

eski konuları  tarayın lütfen daha önce çok yazdık çünkü.

Arkadaşlar hepinize sesleniyorum,  sakın ama sakın yapmayın chip vs  bir olayı... 

98 model 106 gtı a uyguladık  ek ıslemlerle beraber 150 hp yaptık 4 sene  ogrencılk hayaımda sorunsuz bındım bır sıkıntıda cıkmadı motor yonunden.mantık olarak fransız arabaları alman arabalarına gore daha dayanksız oldugunu dusunursek br sıkıntı cıkaracagını sanmıyorum.ama sunu belırteyım denemedım fazla bılgım yok opel chıp konusunda

hikaye bu işler hikaye kimse parasını kaptırmasın sakın !!  daha önce 100 lerce mesaj yazdık b u işin  deli saçması olduğuna dair

:) siz paranızı kaptırdınız heralde büle konustugunuza gore.hikaye derken gercekten bılmedıgımden soruyorum hıkayesı nedır acaba bencede orjınal her zaman ıyıdır ama deli sacması oldugunuda soyleyemeyecegım chıp uygulaması yaptıgım ıcınde aradakı farkı bılıyorum.hıkaye kısmını anlatırsanız cok sevınecegım yanlıs anlamayın acaba bılmedıgım bır konumu cok merak ettım sımdıden tesekkur ederım

tonyhawk link' Alıntı:
:) siz paranızı kaptırdınız heralde büle konustugunuza gore.hikaye derken gercekten bılmedıgımden soruyorum hıkayesı nedır acaba bencede orjınal her zaman ıyıdır ama deli sacması oldugunuda soyleyemeyecegım chıp uygulaması yaptıgım ıcınde aradakı farkı bılıyorum.hıkaye kısmını anlatırsanız cok sevınecegım yanlıs anlamayın acaba bılmedıgım bır konumu cok merak ettım sımdıden tesekkur ederım
hocam forumu tararsanız teknik açıklamalarıda yapmıştım. tekrar tekrar farklı başlılara aynı cevabı yazmaya gerek diyorum,  bence siz forum taraması yapın .

armut piş ağzıma düş yok :)

Akın bey chip tuning konusunda görüşünüz belli siz sevmiyor istemiyorsunuz zararlı görüyorsunuz, ben daha önce chip tuning ile ilgili diğer konularıda okumuştum sizin yazdıklarınızıda ancak teknik açıklamanıza hiç raslayamadım, en son tonyhawk' a yazmış olduğunuz cevaba karşılık olarakta forumda arama yaptırdım ve yinede chip tuning için en azından bu forumda yazmış olduğunuz bir teknik açıklamaya raslamadım. Sizin yazmış olduğunuz görüşlere göre benim okuduklarım, saçmalık - para tuzağı - aklı başında olan kimse yaptırmaz - chip tuning yaptıranlara gülüyorum vs.. gibi açıklamalarınız olmuştu. Ama bunların içerisinde teknik açıklamaya raslayamadım yada yanlışım vardır ben bulamamıştımdır. En azından bu forumda DH de yazdım demişsiniz ama orada arama yaptırmadım.

֖ncelikle chip tuning denince akla direk arabam işte şukadar hızlancak son hızım bu olacak akla gelmemeli, zararlıdır da gelmemeli çünkü işin ehli kişilerde yaptırıldığı sürece hiç bir sorun görülmemektedir. Bununla beraber serviste garantisini bozmadanda yapılabilmektedir, sadece opel için söylemiyorum audi mercedes te de çok bilinmiş chiptuning uygulamaları var hatta bazıları fabrika çıkışlı olarak sipariş verir.

Chip tuning ile normal sürüşlerde yakıt tasarufu yüksek devirlerdede daha yüksek güç elde edilmektedir. Bu gerçektir doğrudur yapılmaktadır kanıtlanmıştır ve zevk meselesidir. Araçta yıpranma payı varmıdır belki vardır düzgün yakıt kullanmalısın kalitesiz yakıt kullanmamalısınki zaten zor durumda kalmadıkca kalitesiz yerden yakıt almamaya çalışıyoruz. Ama limitleri zorlamadan yapılmalıdır, çünkü birisi %20 güç katarken diğeri %30 güç katıyorsa bu araştırılmalı..

Ben yaparmıyım derseniz yaptırmayı düşünmüyorum ama yapacak arkadaşlarada gerçek doğru bilgiler vermek lazım.  Lütfen kimse beni yanlış anlamasın amacım kimseyi eleştirmek değil sadece turbo beslemeli araçlarda chip tuning vardır yararları ve zararları tartışılır araştırılır.

bende akın beye bu yuzden sormustum bende hıc teknk acıklamaya rastlayamadım gercekten merakta ettım kendısıne sordugumda cvp malum okulda soru soran fakat cevabı bılmeyen hocalar gıbı arastır gel dedı yınede kendısıne tesekkur edıyorum kendım 106 gtı a uygulattım bı sorun cıkarmadı  ama belkıde gerckten zararlıdır.fakat m3 ler sınırlandırlıyor yazılmla 250 km de chıp olayıda yazılım bır nevı ona aklım ermedı ha chıp takmıssınız ha arabanın beynı uzerınde el verdıgı kadar oynamıssınız bı farkı yok bence ama neyse

Mehmet Gazihan chip tuning konusunda tanınan ve sevilen bir arkadaşımızdır, kendisi Auto Show da Onno Usta ile uygulamayı tanıtmışlardı.

Halen daha uzman ellerde yapılan bu işlemin çok abartılmadıkca motora zararı olmadığı hemen her teknik yardım köşesinde yazar.

Ben dizel Focus umu alt devirlerdeki cansızlığı ve üst devirlerdeki dalgalı güç üretimi nedeniyle Mehmet kardeşime modifiye ettirmiştim, modifiye sonrası güç 130hp ye yükselmişti ve son sürat, alt devirler ve sakin/normal kullanımdaki ekonomi düzeyleri artmıştı.

Geri