Merhaba gençler. Bu postu görünce bu forumda iyi şeyler döndüğünü düşünerek bende üye oldum. Bende de bir edition var.
Bence şöyle bir lamba daha şık duracaktır arabada.
https://tr.aliexpress.com/item/Vehe...d16c-48d6-a890-1808de10e910&priceBeautifyAB=0
@
ikra71 bahsettiğiniz kablolara bağlantıyı nasıl yaptınız? kabloları yüzeysel soyarak mı bağlantıyı gerçekleştirdiniz?
Ekli dosyayı görüntüle 534
Daha şık duracağı kesin, ama tavanda..
Eğer bu lamba tavana monte edilecekse öncelikle montaj yerini %100 doğru tespit etmek lazım.
Bu tespitten sonra tavana lambanın kapatacağı alan dışına taşmayacak fakat içinden lambayı tutacak olan metal parçanın geçebileceği büyüklükte bir delik açılacak.
Metal parça delikten geçirilip tavan üzerine alınacak, lambanın üst kapağı sökülüp bu metal parçaya kilitlenip vidalanacak, (metal parçanın kenetleri için 4 küçük delik, vidaları için 2 küçük delik daha açılacak), böylece tavan döşemesine asmış olacağız lambayı. tavan ortasına kılavuzla kablo çekme işi de pek kolay sayılmaz...
Geçenlerde park sensörü ekranını tavan içine gizlediğimde, o bölge 1 mm kasıldı diye strese girdim, tekrar açıp ekranı sıkıştırdığımız yerden çıkardım süngerle kaplayıp, hiçbiryeri kastırmayacak biçimde boşta tavanın üzerine koydum (çok şükür bu şekilde de ses yapmıyor) Yani diyeceğim bende tavanı delecek yürek yok, sarkar kumaşı deforme olur falan yazık olur. Tavan hassas biraz. Siz yapmak isterseniz tavsiye etmem ama eliniz bu işlere çok yatkınsa kolaylıklar diler, elinize sağlık derim.
Bu lambayı orta stop lambası kapağı üzerine monte ederseniz kapak yüzeyi (eğimli) düzgün bir formda olmadığından diktörgen lamba kapak üstüne tam oturmayabilir, (lambayı alıp denemek ya da ölçüleri varsa bi kalıp oluşturularak kapak üstünde montaj denemeleri yapmak gerek) otursa bile ya arkada kalıp arka pandizotu aydınlatır, ya da önde kalıp aynada gözünüzün içine girer.
Ama benim şahsi fikrim daha küçük ebatlı bir lamba kullanmanız, lamba ebatı küçüldükçe eğimli parça üzerinde daha rahat hareket edersiniz, bir çift taraflı bant bile eğimi absorbe eder. Yani küçük ama kuvvetli bir lamba aracın kıvrımlı parçaları üzerine montaj konusunda çok kolaylık sağlayacaktır.