astra j golf testi

Yani düğmelerin bir işlevi var ki konmuş...ozaman bu adamlar uçak kokpiti hiç incelemesinler valla :)

Arkadaslar birde de astra golf den 25 cm daha uzun Denmis sonraki sayfadada astrada oturan arka yolcular Rahat degildi denmis diz mesafesi bakimindan 2 tanede resim koymuslar kendilerini yalanloyolar resmen golf de oturan adamin kafa tavana vuruyo:d bile b.ktan dergilere inanmayin gidin gorun test edin.

Son düzenleme:
hatalı mesaj silenebilir.

Son düzenleme:
arkadaşlar hepimiz opel kullanıyoruz veya kullanmışızdır.opellin kalitesini biliyoruz konuşulanlar bence fasafiso.bence opel bütün arabaların kralı.

15 sene opel kullandık memnun kaldık ama abartmamak lazım :D

Bence biraz objektif bakalım. hepimiz opelin bir modeline gönül vermiş durumdayız. ben derginin eleştrisini okumadım bilmiyorum, ama j hakkında şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim, hatta başka bir başlık altında bunu yine yazmıştım; J kasanın arkası kesinlikle çok dar. diz mesafesi çok kısa. tavan alçak ve kelebek camın gerisinde kalıyorsunuz. aracın aerodinamik yapısı nedeniyle tavanın bu eğimi görüş mesafesin daraltmış. yani şöför arkasında oturuyorsanız sola başınızı çevirmeniz yetmeyecek boynunuzuda eğmeniz gerekecek.

Göğüsdeki düğmelere gelince; bence alışana kadar hakkaten karmaşık gelebilir. birde ergonomik değil bu düğmeler.

ikisinide uzun yıllar kullandım arkadaşlar golf ün artıları vw genel anlayışı böyle konfor menşeli karoser astradan daha iyi fakat eski teknoloji motorları ve yol tutuş opelden kötüdür.mesela vw group bünyesindeki dizel motorlar gürültülü ve titreşimli çalışırlar pompalarından sebeb ektra izalasyon uygular bunuda fiyata koyar.benzinli motorlarına gelince yıllardır geri kaldıkları 8 valf motorların yerine fsi direct enj sistemine geçmiş (20 yıl önce mitsubishi carisma gdi,megane coupe 1.6e kullanılmış ve vazgeçilmiş)eksoz normları ve gürültülü çalışması sebebiyle aynı motorun küçük hacimli turbo şarjlı tsi geçmiş şuan o uygulanmaktadır.bence gelecek yıllarda bu motoruda bırakıcak.fakat astrada değişken subab zamanlamalı motor kullanılmakta daha modern bir motordur.ve tsi lerde gürültülü çalışırlar ve arıza yapmaya nemzet motorlardır.bırakın spor modda astrayı astra H yol tutuşu golf den daha iyidir.
golf daha konforlu,astra yol tutuşu ve motoru daha iyi uzun ömürlü ve vw groupda kullanılan triptonik -manuel şanzuman opel araçlarından daha iyidir hem geçişleri hem oranları.

sonuçta özetlersek golf emsali olan astradan tr de 5-6 daha pahalı olup bu paranın karşılığını verir ama astra daha çok hakeder ücretini yani fiyat performans oranı golf den iyidir.opel markasının eksiği tr de gereği gibi temsil edilmemekten ikinci elde değer kaybı vw den fazla ve servisleri opel kullanıcılarını bezdirmekten pazar payı azalır.

valla belki iyidir golf ama sirf tipi yüzünden astra derim herifler ayni arabayi sürüp duruyolar piyasaya bence 5 serisi daha yakisikliydi 6 serisinde 4 en süperiydi söylemesi ayip bende vardi

opel koltuk yapmayı bilmiyor. bu bir gerçek, opel markası bitmek üzeredir bana göre. ama ama ama ama astra kesinikle golften daha kötü olamaz.. golf deyince akla golf 4 gelir gerisi yalandır.

Geri